Kiełbasa w ziemniaczanej otoczce

Pyszna i tradycyjna przekąska dziś wjeżdża na nasz kanał. Jak dla nas to świetnia propozycja zarówno na imprezę, jak i wieczór filmowy w gronie najbliższych.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. kiełbasa śląska
  2. 700 g ziemniaki ugotoane
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 1 szt. cebula podsmażona
  5. 1 szkl. ser żółty
  6. 4 łyżki masło
  7. 1 łyżka tymianek
  8. 1 szkl. bułka tarta
  9. 1 szkl mąka pszenna
  10. 2-3 szt. jajka
  11. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, cebulę, żółty ser, masło, tymianek, pieprz i sól.

Obrazek

2. Następnie podziel kiełbasę śląską na mniejsze kawałki. Przy pomocy mieszanki z ziemniaków stwórz otoczkę dookoła mięsa.

Obrazek

3. Czas na panierkę, którą przygotujesz przy pomocy jajek, mąki i bułki tartej.

Obrazek

4. Smaż na gorącym oleju.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀