Pyszna i tradycyjna przekąska dziś wjeżdża na nasz kanał. Jak dla nas to świetnia propozycja zarówno na imprezę, jak i wieczór filmowy w gronie najbliższych.
Pyszności
05.11.2018 | aktual.: 06.11.2018 12:07
Składniki:
2 szt. kiełbasa śląska
700 g ziemniaki ugotoane
1 szczypta pieprz
1 szt. cebula podsmażona
1 szkl. ser żółty
4 łyżki masło
1 łyżka tymianek
1 szkl. bułka tarta
1 szkl mąka pszenna
2-3 szt. jajka
1 szczypta sól
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, cebulę, żółty ser, masło, tymianek, pieprz i sól.
2. Następnie podziel kiełbasę śląską na mniejsze kawałki. Przy pomocy mieszanki z ziemniaków stwórz otoczkę dookoła mięsa.
3. Czas na panierkę, którą przygotujesz przy pomocy jajek, mąki i bułki tartej.