Kiełbaski w cieście francuskim z musztardą, serem, ogórkiem i cebulką

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie kiełbasek w cieście francuskim z musztardą, serem, ogórkiem i cebulką.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 400 g ciasto francuskie
  2. 7 szt. kiełbaski śląskie
  3. 3 łyżki musztarda
  4. 3 plastry ser żółty
  5. korniszony pokrojone w plastry
  6. cebula smazona
  7. 1 szt. jajko rozbite i romieszane
Sposób przygotowania:

1. Rozwiń ciasto francuskie, a następnie na jego środku umieść kiełbaski śląskie. Nasmaruj je musztardą.

Obrazek

2. Na kiełbaskach ułóż plastry żółtego sera, plastry korniszonów oraz smażoną cebulkę.

Obrazek

3. Ponacinaj ciasto francuskie tak, jak na zdjęciu poniżej, a następnie zawiń boki do środka tak, aby powstał warkocz.

Obrazek

4. Nasmaruj wierzch ciasta jajkiem, a następnie posyp je z wierzchu smażoną cebulką. Umieść warkocz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 20 minut.

Obrazek

5. Po 20 minutach wyjmij warkocz z piekarnika i pokrój go na kawałki.

Obrazek
6. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀