PrzepisPrzekąskiKiełbaski w cieście francuskim z musztardą, serem, ogórkiem i cebulką

Kiełbaski w cieście francuskim z musztardą, serem, ogórkiem i cebulką

Kiełbaski w cieście francuskim z musztardą, serem, ogórkiem i cebulką
Pyszności

02.01.2017 19:10, aktual.: 01.06.2017 10:45

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie kiełbasek w cieście francuskim z musztardą, serem, ogórkiem i cebulką.

Składniki:

  1. 400 g ciasto francuskie
  2. 7 szt. kiełbaski śląskie
  3. 3 łyżki musztarda
  4. 3 plastry ser żółty
  5. korniszony pokrojone w plastry
  6. cebula smazona
  7. 1 szt. jajko rozbite i romieszane
Sposób przygotowania:

1. Rozwiń ciasto francuskie, a następnie na jego środku umieść kiełbaski śląskie. Nasmaruj je musztardą.

Obraz

2. Na kiełbaskach ułóż plastry żółtego sera, plastry korniszonów oraz smażoną cebulkę.

Obraz

3. Ponacinaj ciasto francuskie tak, jak na zdjęciu poniżej, a następnie zawiń boki do środka tak, aby powstał warkocz.

Obraz

4. Nasmaruj wierzch ciasta jajkiem, a następnie posyp je z wierzchu smażoną cebulką. Umieść warkocz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 20 minut.

Obraz

5. Po 20 minutach wyjmij warkocz z piekarnika i pokrój go na kawałki.

Obraz
6. Smacznego!