PrzepisDeseryKieszonka z budyniem i owocami

Kieszonka z budyniem i owocami

Kieszonka z budyniem i owocami
Pyszności

15.04.2018 17:00

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Dziś przychodzimy z przepisem, dzięki któremu w błyskawicznym tempie i bezproblemowo przygotujesz przekąskę na słodko ? Słodkości w takim wydaniu pokocha każdy członek Twojej rodziny ❤️

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 1 szt. jajko
  3. 15 g cukier brązowy
  4. 1 op. budyń Twój ulubiony
  5. owoce Twoje ulubione
Sposób przygotowania:

1. Podziel ciasto francuskie na małe kwadraty. W połowie zrób otwory.

Obraz

2. Następnie ułóż na blaszce do pieczenia pełne kwadraty. Rozprowadź na nich jajko i na wierzchu ułóż kwadraty z otworami. Ponownie rozsmaruj jajko i posyp brązowym cukrem.

Obraz

3. Piecz ciastka przez 12 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Obraz

4. Kiedy ciastka będą się piekły, przygotuj ulubiony budyń, którym wypełnisz gotowe ciasteczka.

Obraz

5. Na końcu udekoruj ulubionymi owocami :) I to wszystko!

Obraz