Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką sprawdzą się zarówno jako pomysł na pyszny obiad, jak i rozwiązanie na ciekawą kolację. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Ciasto na naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Sos serowy

  1. 200 g ser żółty tarty
  2. 150 ml śmietanka 18%

Naleśniki 8-10 szt.

  1. 1 szkl. mąka pszenna
  2. 1 szkl. mleko
  3. 1 szkl. woda
  4. 2 łyżki masło roztopione
  5. 2 szt. jajka
  6. 1/2 łyżeczki sól

Dodatki

  1. 400 ml sos beszamelowy
  2. 6 szt. szynka plastry
  3. 5 szt. ser żółty plastry
  4. 1/2 szkl. natka pietruszki posiekana

Sposób przygotowania:

1. Ułóż wieżyczkę z plastrów sera i szynki. Następnie podziel ją na pół (w poziomie).

Obrazek

2. Czas przygotować ciasto na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, wodę, jajka, roztopione masło, sól i mąkę.

Obrazek

3. Usmaż naleśniki.

Obrazek

4. Następnie zwiń górną i dolną część do środka, tworząc jednocześnie naleśnikowe kieszonki. W środku umieść sos beszamelowy.

Obrazek

5. Do kieszonek dodaj również wcześniej przygotowane kawałki sera i szynki. Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. W międzyczasie przygotuj sos serowy, łącząc ze sobą na palniku śmietankę i żółty ser.

Obrazek

7. Upieczone kieszonki polej sosem i posyp świeżą pietruszką. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀