Kinder Bueno

Kinder Bueno to genialny deser bez pieczenia, który stanie się hitem w każdym domu. Wystarczy tylko raz na niego spojrzeć, aby natychmiast zgłodnieć.

ciasto kinder buenociasto kinder bueno
Pyszności

Główną masę do wspaniałego deseru przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Biała warstwa

  1. 400 ml śmietanka 30% schłodzona, podzielona na pół
  2. 400 g ser mascarpone podzielony na pół
  3. 150 g orzechy laskowe
  4. 1/3 szkl. miód
  5. 60 g masło
  6. 1/2 szkl. mleko w proszku

Ciemna warstwa

  1. 200 g ser mascarpone
  2. 200 g Nutella
  3. 200 ml śmietanka 30% schłodzona

Spód

  1. 100 g herbatniki kakaowe/maślane
  2. 200 ml mleko
  3. 200 g Nutella

Sposób przygotowania:

1. Namocz kakaowe herbatniki w mleku, po czym ułóż w formie do pieczenia.

Obrazek

2. Teraz rozprowadź na wierzchu herbatników nutellę. Następnie przykryj ją maślanymi ciastkami i wstaw do lodówki.

Obrazek

3. Teraz czas przygotować główną masę. W tym celu zmiksuj w blenderze: połowę śmietanki, połowę mascarpone oraz orzechy laskowe.

Obrazek

4. Powstałą mieszankę przełóż do garnka i połącz z masłem i miodem. Jako ostatni składnik dodaj mleko w proszku.

Obrazek

5. W osobnej misce ubij śmietankę wraz z mascarpone. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę.

Obrazek

6. Gotową masę przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż herbatniki maślane i ponownie wstaw formę do lodówki.

Obrazek

7. Czas na ostatnią warstwę. Tym razem zmiksuj śmietankę, mascarpone i nutellę. Powstałą masę rozprowadź na cieście i na koniec wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obrazek

8. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie