Kinder Bueno

Kinder Bueno to genialny deser bez pieczenia, który stanie się hitem w każdym domu. Wystarczy tylko raz na niego spojrzeć, aby natychmiast zgłodnieć.

ciasto kinder buenociasto kinder bueno
Pyszności

Główną masę do wspaniałego deseru przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Biała warstwa

  1. 400 ml śmietanka 30% schłodzona, podzielona na pół
  2. 400 g ser mascarpone podzielony na pół
  3. 150 g orzechy laskowe
  4. 1/3 szkl. miód
  5. 60 g masło
  6. 1/2 szkl. mleko w proszku

Ciemna warstwa

  1. 200 g ser mascarpone
  2. 200 g Nutella
  3. 200 ml śmietanka 30% schłodzona

Spód

  1. 100 g herbatniki kakaowe/maślane
  2. 200 ml mleko
  3. 200 g Nutella

Sposób przygotowania:

1. Namocz kakaowe herbatniki w mleku, po czym ułóż w formie do pieczenia.

Obrazek

2. Teraz rozprowadź na wierzchu herbatników nutellę. Następnie przykryj ją maślanymi ciastkami i wstaw do lodówki.

Obrazek

3. Teraz czas przygotować główną masę. W tym celu zmiksuj w blenderze: połowę śmietanki, połowę mascarpone oraz orzechy laskowe.

Obrazek

4. Powstałą mieszankę przełóż do garnka i połącz z masłem i miodem. Jako ostatni składnik dodaj mleko w proszku.

Obrazek

5. W osobnej misce ubij śmietankę wraz z mascarpone. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę.

Obrazek

6. Gotową masę przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż herbatniki maślane i ponownie wstaw formę do lodówki.

Obrazek

7. Czas na ostatnią warstwę. Tym razem zmiksuj śmietankę, mascarpone i nutellę. Powstałą masę rozprowadź na cieście i na koniec wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obrazek

8. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe