Klopsiki wieprzowe na kapuście - idealne na obiad
Nie masz pomysłu na obiad? Przejadły Ci się najbardziej oklepane propozycje? Postaw na klopsiki wieprzowe zapieczone na kapuście, a z pewnością nie pożałujesz!
Składniki:
Podstawowe składniki
- 800 g kapusta kiszona
- 1 łyżka kminek cały
- woda do gotowania
- 2 łyżki koperek suszony
- 5-6 szt. ziele angielskie;
- 1 łyżka majeranek
- 3 łyżki przecier pomidorowy
- kilka szt. liście laurowe
- 1/2 szt. cebula
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Klopsiki
- 400 g mięso wieprzowe
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżka cebula suszona
- 1 łyżka czosnek suszony
- 1 szt. jajko
- 1 szt. bułka grahamka namoczona w mleku
Zasmażka
- 3 łyżki masło
- 3 łyżki mąka
Sposób przygotowania: