Klopsiki wołowe z ogórkiem kiszonym i serem cheddar

Klopsiki to jedno z moich ulubionych dań. Mogłabym jeść je na okrągło, przez cały tydzień. Jeśli również jesteś miłośnikiem tego dania, trafiłeś w odpowiednie miejsce. Oto przepis, który z pewnością skradnie Twoje serce!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 450 g wołowina mielona
  2. 1/2 szkl. ogórki kiszone posiekane
  3. 3 łyżki koper posiekany
  4. 1/2 szkl. mąka
  5. 1/2 szkl. skrobia kukurydziana
  6. 1,5 szkl. maślanka
  7. 1 szkl. bułka tarta
  8. 1/2 szkl. cheddar starty
  9. 2 szczypty pieprz
  10. 3 szczypty sól
  11. 10 szt. patyczki do saszłyków
  12. 1/3 filiżanki majonez
  13. 1/3 szkl. ketchup
  14. 2 łyżki musztarda
  15. 2 łyżki cebula szalotka
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą wołowinę, ogórki kiszone oraz cheddar. Dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

2. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i uformuj z nich klopsiki. Przydatne okażą się tu patyczki do szaszłyków. Chłodź powstałe szaszłyki przez godzinę w lodówce.

Obrazek

3. W międzyczasie przygotuj panierkę na którą składać będzie się bułka tarta oraz mieszanka z mąki, skrobi kukurydzianej, maślanki i soli. Klopsiki zamocz w mieszance, a następnie obtocz w bułce tartej.

Obrazek

4. Smaż przez kilka minut w rozgrzanym oleju.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀