Klopsiki z mleczkiem kokosowym

Klopsiki w mleczku kokosowym połączyliśmy z warzywnym makaronem w 3 kolorach. Będzie ciekawie, kolorowo i smacznie jednocześnie!

Obrazek
Pyszności

Makaron warzywny do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Sos

  1. 400 ml mleczko kokosowe
  2. 2 łyżki czerwona pasta curry
  3. 1/2 szt. cytryna sok

Dodatki

  1. 1 szt. cukinia
  2. 2 szt. marchewki
  3. 1 szt. papryka czerwona

Klopsiki

  1. 300 g mielone mięso z indyka
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 3 cm świeży imbir tarty
  4. 2 szt. świeże Jalapeño
  5. 4 łyżki sos rybny
  6. 1/3 szkl. bułka tarta
  7. 1 szt. jajko

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz ze sobą: mięso mielone, jajko, czosnek, świeże jalapeño, bułkę tartą, świeży imbir oraz sos rybny.

Obrazek

2. Następnie uformuj klopsiki i podsmaż je na patelni z każdej strony.

Obrazek

3. Po czym dodaj na patelnię mleczko kokosowe, sok z cytryny i czerwoną pastę curry.

Obrazek

4. Czas zoodlować marchewkę i cukinię. Nie zapomnij podzielić na mniejsze kawałki również papryki.

Obrazek

5. Przełóż warzywa na patelnię i gotuj całość przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Niepozorne i niedocenione owoce. Moja babcia zawsze robiła z nich dżem
Niepozorne i niedocenione owoce. Moja babcia zawsze robiła z nich dżem
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Czy makrela jest zdrowa? Rozwiejmy wątpliwości na temat tej ryby raz na zawsze
Czy makrela jest zdrowa? Rozwiejmy wątpliwości na temat tej ryby raz na zawsze
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna