PrzepisMakaronyKlopsiki z mleczkiem kokosowym

Klopsiki z mleczkiem kokosowym

Klopsiki w mleczku kokosowym połączyliśmy z warzywnym makaronem w 3 kolorach. Będzie ciekawie, kolorowo i smacznie jednocześnie!

Klopsiki z mleczkiem kokosowym
Pyszności

10.09.2021 | aktual.: 13.09.2021 09:02

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Makaron warzywny do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Sos

  1. 400 ml mleczko kokosowe
  2. 2 łyżki czerwona pasta curry
  3. 1/2 szt. cytryna sok

Dodatki

  1. 1 szt. cukinia
  2. 2 szt. marchewki
  3. 1 szt. papryka czerwona

Klopsiki

  1. 300 g mielone mięso z indyka
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 3 cm świeży imbir tarty
  4. 2 szt. świeże Jalapeño
  5. 4 łyżki sos rybny
  6. 1/3 szkl. bułka tarta
  7. 1 szt. jajko

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz ze sobą: mięso mielone, jajko, czosnek, świeże jalapeño, bułkę tartą, świeży imbir oraz sos rybny.

Obraz

2. Następnie uformuj klopsiki i podsmaż je na patelni z każdej strony.

Obraz

3. Po czym dodaj na patelnię mleczko kokosowe, sok z cytryny i czerwoną pastę curry.

Obraz

4. Czas zoodlować marchewkę i cukinię. Nie zapomnij podzielić na mniejsze kawałki również papryki.

Obraz

5. Przełóż warzywa na patelnię i gotuj całość przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz