PrzepisKlopsy faszerowane cukinią
Klopsy faszerowane cukinią
Szukasz pomysłu na sprawdzony obiad? Co powiesz na genialne klopsy faszerowane cukinią, które podasz z makaronem? To będzie prawdziwa uczta dla całej rodziny!
Pyszności
05.06.2020 | aktual.: 09.09.2020 15:23
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
W przygotowaniu oryginalnego farszu do naszych klopsów pomógł nam Zoodler marki Philips.
Składniki:
Klopsy
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka sól
- 400 g mielone mięso z indyka
- 1 szt. jajko
- 1/3 szkl. ser parmezan starty
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
Dodatki
- 500 ml bulion warzywny/drobiowy
- 200 ml śmietanka 18%
- 1 łyżka sos pesto
- 300 g makaron rigatoni
Farsz
- 1 szt. cukinia mała
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1 ząbek czosnek
- 2 łyżki sok z cytryny
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
Sposób przygotowania: