Kokosowe kąski z indyka

Indyk i kokos to nasza kolejna kombinacja, którą koniecznie musisz skosztować. Jej po prostu nie da się powiedzieć "nie"!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 300 g pierś z indyka
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1 łyżeczka cebula granulowana
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 1 szkl. wiórki kokosowe
  6. 1/3 szkl. siemię lniane
  7. 1 łyżeczka czosnek suszony
  8. 1 łyżeczka słodka papryka
  9. 1 szczypta pieprz cayenne opcjonalnie
  10. 3 szt. jajka
  11. 1 szkl. mąka kokosowa

Sposób przygotowania:

1. Pierś z indyka podziel na mniejsze kawałki. Następnie dopraw je solą i pieprzem.

Obrazek

2. W misce przygotuj panierkę, łącząc: wiórki kokosowe, zmielone siemię lniane, pieprz cayenne, cebulę granulowaną, słodką paprykę oraz suszony czosnek.

Obrazek

3. Obtocz każdy kawałek w mące kokosowej, jajkach i panierce.

Obrazek

4. Ułóż na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟