PrzepisDeseryKokosowe kulki z malinami w czekoladzie
Kokosowe kulki z malinami w czekoladzie
Poniżej znajdziesz przepis na przygotowanie przepysznych kokosowych kulek z malinami w czekoladzie.
Składniki:
500 g mleko skondensowane
50 g masło
200 g wiórki kokosowe
maliny
1 tabliczka gorzka czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej garnek, a następnie włóż do niego mleko skondensowane i masło. Kiedy masło się roztopi, dodaj wiórki kokosowe. Podgrzewaj cały czas mieszając. Kiedy mieszanka lekko zgęstnieje, zdejmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
2. Z przygotowanej masy ulep kulki, a do środka każdej z nich włóż po jednej malinie.
3. Każdą kulkę polej roztopioną gorzką czekoladą. Następnie ułóż kulki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i umieść ją w lodówce na 30 minut.