Koktajle z zielonym Red Bullem

Dziś przychodzimy z przepisami na dwa smaczne, a zarazem fajnie wyglądające koktajle. Są to nasze inspiracje, w których wykorzystaliśmy Red Bulla Kiwi Edition.

Obrazek
Pyszności

Wy również możecie przygotować autorskie drinki z tym składnikiem. Co więcej, mają one szanse wygrać w naszym konkursie, w którym możecie zgarnąć nawet 2100 zł. Szczegóły odnośnie konkursu znajdziecie tutaj.

Mamy nadzieję, że nasze koktajle staną się Waszą inspiracją i również dołączycie do naszej akcji. Naprawdę warto!

Składniki:

Red Bullowe Mojito

  1. 1/2 szt. limonka
  2. 1 łyżeczka cukier brązowy
  3. 1 garść mięta świeża
  4. 1 garść lód
  5. 1 puszka Red Bull Kiwi Edition

Red Bullowa Błękitna Laguna

  1. 1 puszka Red Bull Kiwi Edition
  2. 20 ml syrop blue curaçao
  3. 1 szt. cytryna
  4. 1 garść lód
Sposób przygotowania:

1. Podziel limonkę na ćwiartki.

Obrazek

2. Następnie przesyp łyżkę brązowego cukru do szklanki. Dodaj garść świeżej mięty oraz ćwiartki limonki. Przy pomocy muddlera ugnieć wszystkie składniki.

Obrazek

3. Dodaj lód i puszkę Red Bulla Kiwi Edition.

Obrazek

4. Dodaj rurkę i koktajl jest już gotowy.

Obrazek

5. Podziel cytrynę na pół. Z połowy wyciśnij sok, a drugą część podziel na plasterki.

Obrazek

6. Przelej do shakera puszkę Red Bulla Kiwi Edition, syrop blue curaçao oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obrazek

7. Do szklanki wsyp lód. Następnie przelej przygotowaną mieszankę i dodaj rurkę. I to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości