Koktajle z zielonym Red Bullem

Dziś przychodzimy z przepisami na dwa smaczne, a zarazem fajnie wyglądające koktajle. Są to nasze inspiracje, w których wykorzystaliśmy Red Bulla Kiwi Edition.

Obrazek
Pyszności

Wy również możecie przygotować autorskie drinki z tym składnikiem. Co więcej, mają one szanse wygrać w naszym konkursie, w którym możecie zgarnąć nawet 2100 zł. Szczegóły odnośnie konkursu znajdziecie tutaj.

Mamy nadzieję, że nasze koktajle staną się Waszą inspiracją i również dołączycie do naszej akcji. Naprawdę warto!

Składniki:

Red Bullowe Mojito

  1. 1/2 szt. limonka
  2. 1 łyżeczka cukier brązowy
  3. 1 garść mięta świeża
  4. 1 garść lód
  5. 1 puszka Red Bull Kiwi Edition

Red Bullowa Błękitna Laguna

  1. 1 puszka Red Bull Kiwi Edition
  2. 20 ml syrop blue curaçao
  3. 1 szt. cytryna
  4. 1 garść lód
Sposób przygotowania:

1. Podziel limonkę na ćwiartki.

Obrazek

2. Następnie przesyp łyżkę brązowego cukru do szklanki. Dodaj garść świeżej mięty oraz ćwiartki limonki. Przy pomocy muddlera ugnieć wszystkie składniki.

Obrazek

3. Dodaj lód i puszkę Red Bulla Kiwi Edition.

Obrazek

4. Dodaj rurkę i koktajl jest już gotowy.

Obrazek

5. Podziel cytrynę na pół. Z połowy wyciśnij sok, a drugą część podziel na plasterki.

Obrazek

6. Przelej do shakera puszkę Red Bulla Kiwi Edition, syrop blue curaçao oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obrazek

7. Do szklanki wsyp lód. Następnie przelej przygotowaną mieszankę i dodaj rurkę. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska