Kolorowa frittata dla juniora

Kolorowa frittata dla juniora to szybkie i proste danie, któremu z pewności nie odmówi nawet największy niejadek. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 6 szt. jajka
  2. 1/2 szkl. mozzarella
  3. 1/2 szkl. czerwona fasola
  4. 1 szczypta sól
  5. 2-3 łyżki mleko
  6. 1 łyżeczka oregano
  7. 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 1/4 szkl. cebula posiekana w kostkę
  10. 1/3 szt. papryka posiekana w kostkę
  11. 1 szt. marchewka starta na tarce
  12. 1/3 szt. brokuł

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia jajek, mozzarelli i mleka.

Obrazek

2. Następnie dodaj: oregano, sól, czosnek granulowany i pieprz.

Obrazek

3. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę (pamiętaj, aby użyć sprzętu, który można włożyć również do piekarnika). Po czym dodaj czerwoną paprykę, marchew, brokuł i czerwoną fasolę.

Obrazek

4. Na koniec dodaj jajeczną mieszankę. Smaż przez kilka minut, po czym wstaw na 8 minut do piekarnika (temp. 220 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Smakuje jak w restauracji
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Smakuje jak w restauracji
Tego bigosu nie musisz gotować. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do gara
Tego bigosu nie musisz gotować. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do gara
Nie używam wody do moczenia suszonych grzybów. Sięgam po inny płyn i nie są gorzkie
Nie używam wody do moczenia suszonych grzybów. Sięgam po inny płyn i nie są gorzkie
Sos do pulpetów podkręcam jednym dodatkiem. Przepis podpatrzyłem w hiszpańskiej restauracji
Sos do pulpetów podkręcam jednym dodatkiem. Przepis podpatrzyłem w hiszpańskiej restauracji
Czy na pewno dobrze myjesz borówki? Sprawdź, zanim znów je zjesz
Czy na pewno dobrze myjesz borówki? Sprawdź, zanim znów je zjesz
Amerykanie świętują. Na stole nie może zabraknąć tego dania
Amerykanie świętują. Na stole nie może zabraknąć tego dania
Wspiera odporność, nie obciąża żołądka. Rosół gotuję tylko na takim mięsie
Wspiera odporność, nie obciąża żołądka. Rosół gotuję tylko na takim mięsie
Jak zagęścić flaki? To sposoby, które znają tylko najlepsze gospodynie
Jak zagęścić flaki? To sposoby, które znają tylko najlepsze gospodynie
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟