Kolorowa frittata dla juniora to szybkie i proste danie, któremu z pewności nie odmówi nawet największy niejadek. Po prostu palce lizać!
Pyszności
27.02.2020 | aktual.: 20.05.2020 11:26
Składniki:
6 szt. jajka
1/2 szkl. mozzarella
1/2 szkl. czerwona fasola
1 szczypta sól
2-3 łyżki mleko
1 łyżeczka oregano
1/2 łyżeczki czosnek granulowany
1 szczypta pieprz
1/4 szkl. cebula posiekana w kostkę
1/3 szt. papryka posiekana w kostkę
1 szt. marchewka starta na tarce
1/3 szt. brokuł
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od połączenia jajek, mozzarelli i mleka.
2. Następnie dodaj: oregano, sól, czosnek granulowany i pieprz.
3. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę (pamiętaj, aby użyć sprzętu, który można włożyć również do piekarnika). Po czym dodaj czerwoną paprykę, marchew, brokuł i czerwoną fasolę.
4. Na koniec dodaj jajeczną mieszankę. Smaż przez kilka minut, po czym wstaw na 8 minut do piekarnika (temp. 220 stopni Celsjusza).