Kolorowa warzywna lasagne
Kolorowa warzywna lasagne z sezonowych warzyw to "must have" ostatnich dni. Takiej kombinacji smakowej nie mo偶esz po prostu przegapi膰 馃槏
Pyszno艣ci
Kolorowe warstwy do naszej lasagne przygotowali艣my w robocie kuchennym marki Philips.
Sk艂adniki:
Warstwa pomara艅czowa
- 400 g marchewka ugotowana
- 1/2 szkl. migda艂y krojone
- 2 z膮bki czosnek
- 1 艂y偶ka s艂odka papryka
- 1,5 艂y偶eczki s贸l
- 1/2 艂y偶eczki pieprz
Pozosta艂e sk艂adniki
- 12 szt. makaron lasagne
- 400 ml sos beszamelowy
- 200 g ser 偶贸艂ty tarty
Warstwa czerwona
- 3 艂y偶ki oliwa z oliwek
- 400 g botwinka
- 100 g ser feta
- 2 z膮bki czosnek
- 1 艂y偶eczka pieprz
- 100 g orzechy w艂oskie
- 1 艂y偶ka oregano
Warstwa Zielona
- 2 z膮bki czosnek
- 1,5 艂y偶eczki s贸l
- 1/2 艂y偶eczki pieprz
- 400 g groszek ugotowany
- 100 g szpinak
- 1/2 szkl. pestki dyni
Spos贸b przygotowania: