Kolorowa warzywna lasagne

Kolorowa warzywna lasagne z sezonowych warzyw to "must have" ostatnich dni. Takiej kombinacji smakowej nie możesz po prostu przegapić 😍

Kolorowa warzywna lasagne
Pyszności
SKOMENTUJ

Kolorowe warstwy do naszej lasagne przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

Warstwa pomarańczowa

  1. 400 g marchewka ugotowana
  2. 1/2 szkl. migdały krojone
  3. 2 ząbki czosnek
  4. 1 łyżka słodka papryka
  5. 1,5 łyżeczki sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Pozostałe składniki

  1. 12 szt. makaron lasagne
  2. 400 ml sos beszamelowy
  3. 200 g ser żółty tarty

Warstwa czerwona

  1. 3 łyżki oliwa z oliwek
  2. 400 g botwinka
  3. 100 g ser feta
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 100 g orzechy włoskie
  7. 1 łyżka oregano

Warstwa Zielona

  1. 2 ząbki czosnek
  2. 1,5 łyżeczki sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 400 g groszek ugotowany
  5. 100 g szpinak
  6. 1/2 szkl. pestki dyni

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować pierwszą warstwę do naszej lasagne, połącz w robocie kuchennym: podsmażoną botwinkę, fetę, orzechy włoskie, czosnek, oregano, sól oraz pieprz.

Obraz

2. Czas na drugą mieszankę. Tym razem zmiksuj ze sobą: ugotowaną marchewkę, migdały krojone, czosnek, słodką paprykę, sól oraz pieprz.

Obraz

3. I na koniec miks z zielonym groszkiem. W robocie kuchennym umieść tym razem: groszek, pestki dyni, czosnek, sól, pieprz i szpinak.

Obraz

4. Na spodzie formy do pieczenia rozprowadź pierwszą warstwę sosu beszamel. Następnie ułóż nieugotowany makaron.

Makaron lasagne - Pyszności
Makaron lasagne - Pyszności

5. Teraz dodaj kolejno: czerwoną warstwę, sos beszamel, makaron, zieloną mieszankę...

Obraz

6. ...sos beszamel, makaron, pomarańczową warstwę, sos beszamel, makaron, sos...

Obraz

7. ...oraz żółty ser. Tak przygotowaną lasagne wstaw do piekarnika na 30-40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

8. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie

Wystarczy jeść 2 razy w tygodniu. Pomoże obniżyć cholesterol i cukier
Wystarczy jeść 2 razy w tygodniu. Pomoże obniżyć cholesterol i cukier
Nie gotuj ryżu ani kaszy w ten sposób, bo sobie zaszkodzisz. Eksperci biją na alarm
Nie gotuj ryżu ani kaszy w ten sposób, bo sobie zaszkodzisz. Eksperci biją na alarm
Upycham w słoikach jak ogórki. Utulą niczym szal przeciążone jelita
Upycham w słoikach jak ogórki. Utulą niczym szal przeciążone jelita
Nie tylko śledzie po kaszubsku. Rozkoszny robi je z dwóch składników
Nie tylko śledzie po kaszubsku. Rozkoszny robi je z dwóch składników
Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Połóż przy kuchence, gdy smażysz ryby. W domu nie będzie unosił się przykry zapach
Połóż przy kuchence, gdy smażysz ryby. W domu nie będzie unosił się przykry zapach
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Nie jedz tego na kolację. Dietetyk ostrzega, że te produkty zwiększają ryzyko raka
Nie jedz tego na kolację. Dietetyk ostrzega, że te produkty zwiększają ryzyko raka