Kolorowe kopytka

Jeśli masz dość tradycyjnych kopytek, koniecznie wypróbuj naszej receptury. Będziesz pod ogromnym wrażeniem ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Kopytka Czerwone

  1. 1 szt. jajko
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 400 g małe ziemniaki typ C
  4. 1-2 szt. burak czerwony
  5. 1/2 szkl. mąka pszenna
  6. 1/3 szkl. mąka ziemniaczana

Kopytka Żółte

  1. 400 g ziemniaki typ C
  2. 1/2 szkl. mąka pszenna
  3. 1/3 szkl. mąka ziemniaczana
  4. 1 szt. jajko
  5. 1 łyżka kurkuma
  6. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. W pierwszym rondelku połącz ziemniaki, buraki czerwone oraz sól.

Obrazek

2. Natomiast w drugim garnku połącz z ziemniakami kurkumę i sól. Gotuj przez 25-30 minut.

Obrazek

3. Obie mieszanki przeciśnij przez praskę.

Obrazek

4. Następnie dodaj do każdego garnka po jajku oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Z dwóch mieszanek uformuj plecionkę jak na zdjęciu poniżej. Po czym potnij na mniejsze kawałki. Gotuj w gorącej wodzie.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇