PrzepisDania główneKolorowe kopytka

Kolorowe kopytka

Kolorowe kopytka
Pyszności

22.01.2019 17:00, aktual.: 23.01.2019 14:40

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Jeśli masz dość tradycyjnych kopytek, koniecznie wypróbuj naszej receptury. Będziesz pod ogromnym wrażeniem ?

Składniki:

Kopytka Czerwone

  1. 1 szt. jajko
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 400 g małe ziemniaki typ C
  4. 1-2 szt. burak czerwony
  5. 1/2 szkl. mąka pszenna
  6. 1/3 szkl. mąka ziemniaczana

Kopytka Żółte

  1. 400 g ziemniaki typ C
  2. 1/2 szkl. mąka pszenna
  3. 1/3 szkl. mąka ziemniaczana
  4. 1 szt. jajko
  5. 1 łyżka kurkuma
  6. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. W pierwszym rondelku połącz ziemniaki, buraki czerwone oraz sól.

Obraz

2. Natomiast w drugim garnku połącz z ziemniakami kurkumę i sól. Gotuj przez 25-30 minut.

Obraz

3. Obie mieszanki przeciśnij przez praskę.

Obraz

4. Następnie dodaj do każdego garnka po jajku oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

5. Z dwóch mieszanek uformuj plecionkę jak na zdjęciu poniżej. Po czym potnij na mniejsze kawałki. Gotuj w gorącej wodzie.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także