Kolorowe ryżotto z warzywami

Kolorowe ryżotto z warzywami to gotowy pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Zarówno maluchy, jak i rodzice będą zachwyceni!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/4 szt. papryka czerwona
  2. 80 g kukurydza
  3. 200 ml bulion warzywny
  4. 80 g zielony groszek
  5. 3/4 szt. marchewka starta na tarce
  6. 1/3 szt. cebula
  7. 1 szkl. pomidory pelati
  8. 200 g ryż
  9. 1 szczypta sól
  10. 1 szczypta pieprz
  11. 1 szczypta kurkuma

Sposób przygotowania:

1. W dużym garnku połącz ze sobą: cebulę, czerwoną paprykę, kukurydzę i groszek.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: startą na tarce marchewkę, pomidory krojone, kurkumę, sól i pieprz.

Obrazek

3. Na samym końcu dodaj ryż i bulion warzywny.

Obrazek

4. Dokładnie wymieszaj, po czym gotuj mieszankę pod przykryciem przez 20 minut.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Większość wrzuca do sosu albo marynuje. Niewielu wie, że bez obaw można je jeść na surowo
Większość wrzuca do sosu albo marynuje. Niewielu wie, że bez obaw można je jeść na surowo
Kotlety mielone robię po duńsku. Są bardziej soczyste i bez bułki tartej
Kotlety mielone robię po duńsku. Są bardziej soczyste i bez bułki tartej
Spróbowałam w Bułgarii i przepadłam po pierwszym kęsie. Bajeczny deser na jesień
Spróbowałam w Bułgarii i przepadłam po pierwszym kęsie. Bajeczny deser na jesień
Mężczyźni powinni jeść na kilogramy. Ten przysmak poprawia potencję
Mężczyźni powinni jeść na kilogramy. Ten przysmak poprawia potencję
Zamiast do kurczaka, dodaję do wątróbki. Nielubiana część smakuje jak kebab
Zamiast do kurczaka, dodaję do wątróbki. Nielubiana część smakuje jak kebab
W Neapolu się zajadają. Proste ciastka skrywają pyszny farsz
W Neapolu się zajadają. Proste ciastka skrywają pyszny farsz
Jeśli zauważysz w lesie, szybko zapełnisz koszyk. Są smaczne, tylko trzeba je odpowiednio przygotować
Jeśli zauważysz w lesie, szybko zapełnisz koszyk. Są smaczne, tylko trzeba je odpowiednio przygotować
Dorzucam dwa składniki. Już podczas smażenia czuć piękny zapach
Dorzucam dwa składniki. Już podczas smażenia czuć piękny zapach
Greckie ciasto lepsze niż babka. Tak wilgotne, że lepiej mieć serwetkę
Greckie ciasto lepsze niż babka. Tak wilgotne, że lepiej mieć serwetkę
Do kanapek używam grzybowego smarowidła. To moje odkrycie jesieni
Do kanapek używam grzybowego smarowidła. To moje odkrycie jesieni
Zbieram niedoceniane grzyby i smażę. Na przekąskę lepsze niż chipsy
Zbieram niedoceniane grzyby i smażę. Na przekąskę lepsze niż chipsy
Wielu lubi rozsmarowywać pasztet na chlebie. Ja wolę domową pastę, która ładnie pachnie
Wielu lubi rozsmarowywać pasztet na chlebie. Ja wolę domową pastę, która ładnie pachnie