Kolorowe smoothie w 3 kombinacjach

Kolorowe smoothie to idealna propozycja zarówno na śniadanie, jak i porcja orzeźwiającego koktajlu w ciągu dnia. I dziś dowiesz się, jak przygotować 3 ciekawe kombinacje w bardzo krótkim czasie. Każdy znajdzie coś dla siebie!

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu smacznych smoothie pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

Kombinacja z mango, ananasem i pomarańczą

  1. 1 szt. pomarańcza mrożona
  2. 1 szt. mango mrożone
  3. 1/2 szt. ananas mrożony
  4. 1 szkl. mleko
  5. 250 g jogurt grecki

Kombinacja z borówkami i malinami

  1. 1 szkl. maliny mrożone
  2. 1 szkl. mleko
  3. 250 g jogurt grecki
  4. 1 szkl. borówki mrożone

Kombinacja z bananem i kiwi

  1. 1,5 szt. banan mrożony
  2. 4 szt. kiwi mrożone
  3. 1 szkl. mleko
  4. 250 g jogurt grecki

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj woreczki z suwakiem i podpisz je zgodnie z podziałem owoców, jaki za chwilę zastosujesz. Nie zapomnij także o dacie, dzięki czemu będziesz wiedzieć jak długo owoce leżą w Twojej zamrażarce.

Obrazek

2. W pierwszym woreczku umieść kawałki banana i kiwi. W drugim pomarańcze, mango i ananasa. Zaś w trzecim worku wymieszaj borówki i maliny. Wstaw wszystkie woreczki do zamrażarki.

Obrazek

3. Kiedy będziesz mieć ochotę na smoothie, wystarczy tylko wyjąć z zamrażalki jeden z trzech miksów owocowych i połączyć go z mlekiem oraz jogurtem greckim w blenderze.

Obrazek

4. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni