Kolorowe smoothie w 3 kombinacjach

Kolorowe smoothie to idealna propozycja zarówno na śniadanie, jak i porcja orzeźwiającego koktajlu w ciągu dnia. I dziś dowiesz się, jak przygotować 3 ciekawe kombinacje w bardzo krótkim czasie. Każdy znajdzie coś dla siebie!

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu smacznych smoothie pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

Kombinacja z mango, ananasem i pomarańczą

  1. 1 szt. pomarańcza mrożona
  2. 1 szt. mango mrożone
  3. 1/2 szt. ananas mrożony
  4. 1 szkl. mleko
  5. 250 g jogurt grecki

Kombinacja z borówkami i malinami

  1. 1 szkl. maliny mrożone
  2. 1 szkl. mleko
  3. 250 g jogurt grecki
  4. 1 szkl. borówki mrożone

Kombinacja z bananem i kiwi

  1. 1,5 szt. banan mrożony
  2. 4 szt. kiwi mrożone
  3. 1 szkl. mleko
  4. 250 g jogurt grecki

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj woreczki z suwakiem i podpisz je zgodnie z podziałem owoców, jaki za chwilę zastosujesz. Nie zapomnij także o dacie, dzięki czemu będziesz wiedzieć jak długo owoce leżą w Twojej zamrażarce.

Obrazek

2. W pierwszym woreczku umieść kawałki banana i kiwi. W drugim pomarańcze, mango i ananasa. Zaś w trzecim worku wymieszaj borówki i maliny. Wstaw wszystkie woreczki do zamrażarki.

Obrazek

3. Kiedy będziesz mieć ochotę na smoothie, wystarczy tylko wyjąć z zamrażalki jeden z trzech miksów owocowych i połączyć go z mlekiem oraz jogurtem greckim w blenderze.

Obrazek

4. I to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek