Kolorowy sernik na biszkoptach

Co świetnie pasuje do chwili relaksu w gronie rodziny? Pyszny deser, który nie wymaga pieczenia. Ślinka cieknie od samego patrzenia :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 450 g biały ser
  2. 200 g cukier puder
  3. 2 opakowania bita śmietana śnieżka
  4. 400 ml mleko
  5. 2 opakowania galaretki
  6. 500 ml woda gorąca
  7. 1/2 opakowania biszkopty
  8. kolorowa posypka do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. W mikserze połącz ze sobą biały ser i cukier puder.

Obrazek

2. Następnie dodaj bitą śmietanę - (aby ją przygotować, połącz w mikserze mleko i 2 opakowania bitej śmietanki śnieżka).

Obrazek

3. Jako ostatni element dodaj galaretki (wcześniej rozpuść je w 500 ml gorącej wody i ostudź).

Obrazek

4. W formie do pieczenia ułóż biszkopty.

Obrazek

5. Następnie przelej wcześniej przygotowaną masę do formy. Wstaw deser na całą noc do lodówki.

Obrazek

6. Przed podaniem możesz udekorować ciasto kolorową posypką.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa