PrzepisDania główneKotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach

Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach

Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach
Pyszności

12.04.2021 17:00, aktual.: 13.04.2021 08:53

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach to nasze najnowsze odkrycie. Znajdziesz tu wszystko to, co najlepsze. Same pyszności ❤️

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Kotlety

  1. 800 g schab wieprzowy
  2. 4 łyżeczki musztarda sarepska
  3. 2 szt. ogórek kiszony
  4. 1 szt. cebula
  5. 200 g ser mozzarella tarta

Ziemniaki

  1. 4 szt. ziemniaki
  2. 1/3 szkl. olej roślinny
  3. 1 łyżka zioła prowansalskie
  4. 1 łyżeczka suszony czosnek
  5. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Ponacinaj 4 plastry schabu wieprzowego jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

2. Dopraw mięso przy pomocy soli i pieprzu. Następnie rozprowadź na nim musztardę sarepską.

Obraz

3. Zoodluj ziemniaki.

Obraz

4. Przełóż warzywa do formy do pieczenia. Po czym dopraw je przy pomocy: ziół prowansalskich, suszonego czosnku i soli. Nie zapomnij również o oleju.

Obraz

5. Na wierzchu umieść 4 plastry schabu. Ułóż na nich cebulę, ogórki kiszone i mozzarellę. Teraz wstaw całość do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także