PrzepisKotlety jajeczne z boczkiem podane z sosem pieczarkowym
Kotlety jajeczne z boczkiem podane z sosem pieczarkowym
Pyszności
20.10.2020 17:00, aktual.: 23.10.2020 11:31
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Tradycyjne kotlety jajeczne podkręcimy dziś przy pomocy podsmażonego boczku. Do tego podamy je z przepysznym sosem pieczarkowym.
Składniki:
Sos pieczarkowy na śmietance
- 300 ml śmietanka 30%
- 1 szczypta pieprz
- 1 szczypta sól
- 250 g pieczarki
- 1 szt. cebula
Kotlety jajeczne
- 6 szt. jajka ugotowane
- 1/3 szkl. bułka tarta
- 1/2 szkl. szczypiorek posiekany
- 200 g boczek wędzony usmażony
- 2 szt. jajka surowe
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1/2 łyżeczki sól
- olej roślinny do smażenia
Sposób przygotowania: