Znudziły Ci się standardowe kotlety i oklepana panierka? Jeśli tak zaszalej w kuchni i przygotuj naszą propozycję z czerwoną kapustą i ziemniakami w roli głównej!
Pyszności
Składniki:
6 szt. małe ziemniaki ugotowane
1 szkl. czerwona kapusta posiekana
1/2 łyżeczki pieprz grubo mielony
1/2 szt. cebula
1-2 szt. papryczka chilli
1 łyżeczka kolendra mielona
1 łyżeczka kminek mielony
1/2 łyżeczki garam masala
1/2 łyżeczki sól
1/2 szkl. biały sezam
olej roślinny do smażenia
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, posiekaną czerwoną kapustę oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
2. Jako kolejne składniki dodaj: papryczkę chilli, mieloną kolendrę, mielony kminek, garam masala, pieprz oraz sól.
3. Dokładnie wymieszaj i z powstałej mieszanki stwórz kotlety.
4. Przed wrzuceniem ich na rozgrzaną patelnię, obtocz każdy kawałek w białym sezamie.