Kotlety z indyka gotowane na parze

Tym razem kotlety z indyka przygotowaliśmy na parze. Dodaliśmy jeszcze do nich pomidory w oleju, uzyskując niesamowitą mieszankę smaków ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 400 g mielone mięso z indyka
  2. 1 szt. jajko
  3. 1 szt. ząbek czosnku
  4. 1 łyżeczka słodka papryka
  5. 1 łyżeczka zioła prowanslaskie
  6. 1 łyżeczka majeranek
  7. 2 łyżki koperek posiekany
  8. 4-5 szt. pomidory w oleju
  9. 1/2 łyżeczki sól morka `
  10. 1/2 łyżeczki pieprz grubo mielony

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mięso mielone z indyka, jajka, zioła prowansalskie, słodką paprykę...

Obrazek

2. ...majeranek, czosnek, koperek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Z powstałej mieszanki uformuj kotlety. Nie zapomnij umieścić w nich pomidorów w oleju.

Obrazek

4. Gotuj kotlety na parze przez 15-20 minut.

Obrazek

5. Gotowe kotlety podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd