Czas na kotlety w wyjątkowym wydaniu. Przygotowaliśmy je bez grama mięsa. W jaki sposób? Odpowiedź jest bardzo prosta - kotlety z tofu. Chyba nie musimy dodawać nic więcej?
Pyszności
20.07.2019 | aktual.: 07.09.2020 17:12
Składniki:
400 g tofu
2 szt. papryczki pepperoni
olej ryżowy do smażenia
2 łyżki świeży imbir starty
2 szt. ząbki czosnku
1 szkl. płatki ryżowe namoczone
2 szt. jajka
4 łyżki mąka ryżowa
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
3-4 łyżki kolendra posiekana
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą tofu, jajka i namoczone płatki ryżowe.
2. Jako kolejne składniki dodaj: papryczki pepperoni, czosnek, imbir, kolendrę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj i jako ostatni składnik dodaj mąkę ryżową.
3. Z powstałej mieszanki uformuj kotlety.
4. Następnie smaż je na rozgrzanym oleju ryżowym przez kilka minut.