Krążki cebulowe Big Mac

Nasze krążki cebulowe nawiązują dziś do kultowego Big Mac'a. Takiej kombinacji smakowej nie możesz przegapić. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Pyszne przekąski przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 1 szt. cebula
  2. 300 g mielone mięso wołowe
  3. 1 łyżeczka oregano
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz
  6. 8 szt. ser cheddar plastry
  7. 2 szt. ogórki kiszone pokrojone
  8. 2 szt. jajka
  9. 1 szkl. mąka pszenna
  10. 1 szkl. bułka tarta
  11. 1 łyżeczka czosnek granulowany

Sos

  1. 1 szkl. majonez
  2. 3 łyżki musztarda
  3. 1 szt. ogórek kiszony
  4. 1 łyżeczka papryka czerwona
  5. 1 łyżeczka cukier

Sposób przygotowania:

1. Podziel cebule na pojedyncze krążki.

Obrazek

2. Teraz przygotuj mieszankę z wołowiną. W tym celu połącz: mięso, czosnek granulowany, oregano oraz sól.

Obrazek

3. Każdy krążek cebuli wypełnij porcją wcześniej przygotowanego mięsa, serem cheddar, ogórkami, kolejną porcją sera i mięsa.

Obrazek

4. Tak nafaszerowane cebule obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.

Obrazek

5. Następnie piecz w Ovi przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu wymieszaj w misce: majonez, ogórki, musztardę, paprykę słodką, czosnek granulowany i cukier.

Obrazek

7. Gotowe przekąski podawaj z sosem domowej roboty.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯