Dziś pokażemy Ci, że zwykłe krążki cebulowe mogą stać się mega smaczną i genialną przekąską na ciepło. Kiedy raz jej skosztujesz, totalnie się w niej zakochasz ❤️
Pyszności
12.01.2020 | aktual.: 19.03.2024 14:50
Składniki:
Panierka
1 szkl. bułka tarta
1/2 szkl. mąka pszenna
2 szt. jajka
Podstawowe składniki
2 szt. cebule duże
300 g mielona wołowina
1 łyżeczka suszony czosnek
1/2 łyżeczki ostra papryka
1/2 łyżeczki sól
1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
1. Potnij cebulę tak, aby otrzymać krążki różnej wielkości.
2. W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, sól, suszony czosnek, pieprz i ostrą paprykę. Dokładnie wymieszaj i dodaj posiekaną w kostkę cebulę.
3. Ułóż krążki cebuli tak, aby w większym elemencie znalazł się mniejszy. Powstałą przestrzeń pomiędzy dwoma elementami wypełnij mięsnym farszem.
4. Obtocz każdy krążek w mące, jajkach i bułce tartej.
5. Smaż na rozgrzanym oleju do momentu, aż panierka się zarumieni.