PrzepisKrążki cebulowe z mięsem

Krążki cebulowe z mięsem

Krążki cebulowe z mięsem
Pyszności

12.01.2020 17:00, aktual.: 19.03.2024 14:50

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Dziś pokażemy Ci, że zwykłe krążki cebulowe mogą stać się mega smaczną i genialną przekąską na ciepło. Kiedy raz jej skosztujesz, totalnie się w niej zakochasz ❤️

Składniki:

Panierka

  1. 1 szkl. bułka tarta
  2. 1/2 szkl. mąka pszenna
  3. 2 szt. jajka

Podstawowe składniki

  1. 2 szt. cebule duże
  2. 300 g mielona wołowina
  3. 1 łyżeczka suszony czosnek
  4. 1/2 łyżeczki ostra papryka
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Potnij cebulę tak, aby otrzymać krążki różnej wielkości.

Obraz

2. W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, sól, suszony czosnek, pieprz i ostrą paprykę. Dokładnie wymieszaj i dodaj posiekaną w kostkę cebulę.

Obraz

3. Ułóż krążki cebuli tak, aby w większym elemencie znalazł się mniejszy. Powstałą przestrzeń pomiędzy dwoma elementami wypełnij mięsnym farszem.

Obraz

4. Obtocz każdy krążek w mące, jajkach i bułce tartej.

Obraz

5. Smaż na rozgrzanym oleju do momentu, aż panierka się zarumieni.

Obraz

6. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także