Krem paprykowy z nitkami z cukinii to rozgrzewający posiłek idealny na jesienno-zimowe wieczory. Wystarczy, że raz go skosztujesz, aby zakochać się w nim bez pamięci!
1. Cały proces rozpocznij od upieczenia papryk, cebuli i czosnku. W tym celu wstaw warzywa do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
2. W międzyczasie przygotuj makaron z cukinii. Niezawodny okaże się tu Zoodler, dzięki któremu cukinia zamieni się w makaron w kilka sekund! Dodatkowo, przy pomocy noża, możesz poszatkować go na drobniejsze kawałki lub zostawić w oryginalnej formie.
3. Upieczone, obrane ze skórek i bez gniazd nasiennych warzywa przenieś do blendera. Teraz połącz je ze śmietanką, bulionem, solą i pieprzem. Dokładnie zblenduj.
4. W garnku na palniku podsmaż kiełbasę chorizo.
5. Po chwili dodaj krem paprykowy oraz makaron z cukinii. Gotuj przez kilka minut.