Krem paprykowy z nitkami z cukinii

Krem paprykowy z nitkami z cukinii to rozgrzewający posiłek idealny na jesienno-zimowe wieczory. Wystarczy, że raz go skosztujesz, aby zakochać się w nim bez pamięci!

Obrazek
Pyszności

Makaron z cukinii przygotowaliśmy w błyskawiczny sposób dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 4 szt. czerwona papryka
  2. 3-4 szt. cebula szalotka
  3. 3-4 ząbki czosnek
  4. 500 ml śmietanka 18%
  5. 500 ml bulion drobiowy/warzywny
  6. 150 g kiełbasa chorizo
  7. 2 szt. cukinia

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od upieczenia papryk, cebuli i czosnku. W tym celu wstaw warzywa do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. W międzyczasie przygotuj makaron z cukinii. Niezawodny okaże się tu Zoodler, dzięki któremu cukinia zamieni się w makaron w kilka sekund! Dodatkowo, przy pomocy noża, możesz poszatkować go na drobniejsze kawałki lub zostawić w oryginalnej formie.

Obrazek

3. Upieczone, obrane ze skórek i bez gniazd nasiennych warzywa przenieś do blendera. Teraz połącz je ze śmietanką, bulionem, solą i pieprzem. Dokładnie zblenduj.

Obrazek

4. W garnku na palniku podsmaż kiełbasę chorizo.

Obrazek

5. Po chwili dodaj krem paprykowy oraz makaron z cukinii. Gotuj przez kilka minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser