Krem paprykowy z nitkami z cukinii

Krem paprykowy z nitkami z cukinii to rozgrzewający posiłek idealny na jesienno-zimowe wieczory. Wystarczy, że raz go skosztujesz, aby zakochać się w nim bez pamięci!

Obrazek
Pyszności

Makaron z cukinii przygotowaliśmy w błyskawiczny sposób dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 4 szt. czerwona papryka
  2. 3-4 szt. cebula szalotka
  3. 3-4 ząbki czosnek
  4. 500 ml śmietanka 18%
  5. 500 ml bulion drobiowy/warzywny
  6. 150 g kiełbasa chorizo
  7. 2 szt. cukinia

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od upieczenia papryk, cebuli i czosnku. W tym celu wstaw warzywa do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. W międzyczasie przygotuj makaron z cukinii. Niezawodny okaże się tu Zoodler, dzięki któremu cukinia zamieni się w makaron w kilka sekund! Dodatkowo, przy pomocy noża, możesz poszatkować go na drobniejsze kawałki lub zostawić w oryginalnej formie.

Obrazek

3. Upieczone, obrane ze skórek i bez gniazd nasiennych warzywa przenieś do blendera. Teraz połącz je ze śmietanką, bulionem, solą i pieprzem. Dokładnie zblenduj.

Obrazek

4. W garnku na palniku podsmaż kiełbasę chorizo.

Obrazek

5. Po chwili dodaj krem paprykowy oraz makaron z cukinii. Gotuj przez kilka minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇