PrzepisZupyKremowa zupa chrzanowa

Kremowa zupa chrzanowa

Kremowa zupa chrzanowa
Pyszności

01.03.2021 18:00, aktual.: 04.03.2021 07:45

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Kremowa zupa chrzanowa to nasz tegoroczny pomysł na świąteczny obiad. Jest mega prosta w przygotowaniu, a do tego niesamowicie smakuje. Idealna kombinacja!

Naszą zupę chrzanową przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Zupa krem

  1. 4-5 szt. ziemniaki duże
  2. 1 szt. cebula
  3. 150 g chrzan tarty
  4. 120 ml śmietanka 18%
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1 l bulion drobiowy/warzywny
  7. 1 łyżka sól

Dodatki

  1. 3-4 szt. biała kiełbasa
  2. 4 szt. jajka
  3. 1/2 szkl. szczypiorek posiekany

Sposób przygotowania:

1. Podziel białą kiełbasę na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż je w garnku i odstaw na bok.

Obraz

2. Na tej samej patelni połącz cebulę i czosnek.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj ziemniaki i bulion. Gotuj ok. 15-20 minut.

Obraz

4. Po tym czasie przenieś mieszankę do blendera. Do urządzenia dodaj również: tarty chrzan, śmietankę oraz sól.

Obraz

5. Do zupy dodaj wcześniej podsmażoną kiełbasę, szczypiorek oraz ugotowane na twardo jajko. Smacznego!

Obraz