Kremowe ciacho z czterech składników. Zrobisz bez włączania piekarnika
Ciasta bez pieczenia to w ostatnim czasie prawdziwy hit. Są łatwe w przygotowaniu i rozpływają się w ustach. I takie właśnie jest kremowe ciasto bez pieczenia. Do jego przygotowanie potrzebne będą ci tylko cztery składniki.
02.03.2023 06:58
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Do kawy, na deser lub zawsze, gdy najdzie cię na nie ochota... Poznaj kremowe ciasto bez pieczenia
Nie ulega żadnej wątpliwości, że słodkości pod różną postacią to powód, dla których warto na chwilę oddać się przyjemnej rozkoszy. Popularnymi ciastami częstujesz swoich gości, zjadasz je do kawy lub w takiej chwili, gdy najdzie cię na nie ochota. Jeśli zależy ci na tym, by przygotować coś naprawdę smacznego i jednocześnie niezbyt skomplikowanego, to kremowe ciasto bez pieczenia sprawdzi się idealnie.
Jego największą zaletą, bez wątpienia, jest fakt, że jest szybkie i proste w przygotowaniu. Co ważne, zostały użyte tu tylko cztery składniki. Dostaniesz je bez problemu w każdym sklepie. Łącząc je, otrzymasz słodkie i proste dzieło sztuki. Najlepiej będzie, jeśli przekonasz się o tym osobiście.
Jak zrobić kremowe ciasto bez pieczenia?
Skoro nie ma tu konieczności używania piekarnika, to jasne jest, że zrobisz je w parę chwil. To świetna opcja w przypadku nagłej wizyty gości. Gwarantujemy, że każdy powinien być zachwycony.
Składniki:
- 100 g śmietanki 30 proc.
- 150 g mascarpone
- 20 g herbatników
- około 70 g kajmaku.
Sposób przygotowania:
Jeśli zamierzasz przygotować kremowe ciasto bez pieczenia, to niezbędna będzie tu forma o wymiarach 11 cm x 20 cm. Rozpocznij od wymieszania w misce - mascarpone, śmietanki i kajmaku. Pomocny będzie tu mikser, dzięki któremu zrobisz to w parę chwil. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Na jej dnie ułóż warstwę herbatników. Przełóż na nie pierwszą warstwę powstałej masy. Wszystko dokładnie wyrównaj i przykryj ją kolejną warstwą herbatników. Wyłóż kolejną porcję masy i znowu przykryj herbatnikami.
Kremowe ciasto jest już gotowe. Przed podaniem, dobrze jest schłodzić je w lodówce. Dzięki temu będzie zdecydowanie lepsze. Smacznego!
Zobacz na naszym kanale YouTube, jak zrobić ciasto francuskie na słodko: