Kremowy makaron z indykiem i warzywami

Czas na makaron z indykiem i warzywami w kremowej wersji. Każdy maluch będzie zadowolony w 100%. Po prostu nie ma innej opcji ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 400 g makaron ugotowany
  2. 2 łyżki masło
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 6 łyżek mąka
  5. 350 g warzywa mrożone
  6. 500 ml mleko
  7. 50 g szynka z indyka
  8. 250 ml bulion drobiowy
  9. 250 g jogurt naturalny
  10. 1/2 szkl. żółty ser
  11. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Umieść w garnku mieszankę warzyw. Następnie dodaj mąkę i mleko.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki umieść w garnku: szynkę z indyka, bulion drobiowy, jogurt naturalny, sól i pieprz.

Obrazek

3. Połącz powstałą mieszankę z ugotowanym makaronem.

Obrazek

4. Przełóż całość do foremki do pieczenia. Rozprowadź na wierzchu żółty ser.

Obrazek

5. Przykryj folią aluminiową i piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Następnie usuń folię i piecz jeszcze przez 10-15 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej