Australijska mistrzyni cukiernictwa zdradziła swój trik na krojenie tortu. Film ma ponad 1,5 mln wyświetleń!
Przepyszne, wilgotne czekoladowe ciasto, wypełnione kremem waniliowym z malinami i szwajcarską bezą- już przy czytaniu cieknie ślinka. Jednak to nie samo ciasto, a sposób jego krojenia przyciąga uwagę.
Australijska cukierniczka zdradza swój patent
Właściwe pokrojenie tortu to prawdziwe wyzwanie. A jeśli jeszcze jest to ogromny tort weselny lub spory tort urodzinowy to staje się to jeszcze trudniejsze. Katherine Sabbath podzieliła się swoim sposobem, dzięki któremu uzyskasz ładne, proporcjonalne kawałki. Jest dość zaskakujący, ale jednocześnie bardzo praktyczny!
Firmy cateringowe stosują go od lat
Równe porcje, których nie zabraknie dla nikogo- to podstawowa zasada. Krojenie trójkątnych kawałków z tortu jest bardzo popularne, ale nie jest najlepszym sposobem. Firmy cateringowe najczęściej podają gościom...prostokąty. Patent, który zaprezentowała Katherine Sabbath od lat wykorzystują cukiernicy, jednak to dopiero jej post na instagramie sprawił, że stał się popularny.
Krok 1: Przyłóż deskę do krojenia do przepołowionego tortu
Krok 2: Ukrój plaster tortu tak, aby wylądował na desce
Uważaj, żeby nie zsunął się z deski. Podtrzymaj go nożem.
Krok 3: Pokrój go na mniejsze kawałki
W ten prosty sposób każdy z gości dostanie swoją porcję. Nie będą one duże, więc zminimalizujesz szansę na to, że część tortu wyląduje w śmietniku, a przy tym wszyscy będą mieli okazję go spróbować. Zobacz, jak robi to Katherine: