Australijska mistrzyni cukiernictwa zdradziła swój trik na krojenie tortu. Film ma ponad 1,5 mln wyświetleń!

Przepyszne, wilgotne czekoladowe ciasto, wypełnione kremem waniliowym z malinami i szwajcarską bezą- już przy czytaniu cieknie ślinka. Jednak to nie samo ciasto, a sposób jego krojenia przyciąga uwagę.

Obrazek
Ewa

Australijska cukierniczka zdradza swój patent

Właściwe pokrojenie tortu to prawdziwe wyzwanie. A jeśli jeszcze jest to ogromny tort weselny lub spory tort urodzinowy to staje się to jeszcze trudniejsze. Katherine Sabbath podzieliła się swoim sposobem, dzięki któremu uzyskasz ładne, proporcjonalne kawałki. Jest dość zaskakujący, ale jednocześnie bardzo praktyczny!

Firmy cateringowe stosują go od lat

Równe porcje, których nie zabraknie dla nikogo- to podstawowa zasada. Krojenie trójkątnych kawałków z tortu jest bardzo popularne, ale nie jest najlepszym sposobem. Firmy cateringowe najczęściej podają gościom...prostokąty. Patent, który zaprezentowała Katherine Sabbath od lat wykorzystują cukiernicy, jednak to dopiero jej post na instagramie sprawił, że stał się popularny.

Krok 1: Przyłóż deskę do krojenia do przepołowionego tortu

Obrazek

Krok 2: Ukrój plaster tortu tak, aby wylądował na desce

Uważaj, żeby nie zsunął się z deski. Podtrzymaj go nożem.

Obrazek

Krok 3: Pokrój go na mniejsze kawałki

Obrazek

W ten prosty sposób każdy z gości dostanie swoją porcję. Nie będą one duże, więc zminimalizujesz szansę na to, że część tortu wyląduje w śmietniku, a przy tym wszyscy będą mieli okazję go spróbować. Zobacz, jak robi to Katherine:

Wybrane dla Ciebie
Biorę arkusz i zawijam na części. Przekąska lepsza niż nudne kanapki
Biorę arkusz i zawijam na części. Przekąska lepsza niż nudne kanapki
Do rosołu dorzucam trochę trawy. Azjaci zaklaskaliby z uznaniem
Do rosołu dorzucam trochę trawy. Azjaci zaklaskaliby z uznaniem
Większość nie wie, co oznacza taki wygląd kiszonej kapusty. Porcja zdrowia ląduje w koszu
Większość nie wie, co oznacza taki wygląd kiszonej kapusty. Porcja zdrowia ląduje w koszu
Takie zapiekanki sprzedawali 30 lat temu w budkach. Kluczowy jest trik z pieczarkami
Takie zapiekanki sprzedawali 30 lat temu w budkach. Kluczowy jest trik z pieczarkami
Zamiast wyrzucać, wrzuć do rosołu. Wzmocni smak nawet mdłego wywaru
Zamiast wyrzucać, wrzuć do rosołu. Wzmocni smak nawet mdłego wywaru
Dla wielu to najważniejszy składnik. Ja omijam i zgarniam gromy od babci
Dla wielu to najważniejszy składnik. Ja omijam i zgarniam gromy od babci
Włosi się nią zajadają. Rozgrzeje nawet po długim spacerze
Włosi się nią zajadają. Rozgrzeje nawet po długim spacerze
Zaparz zamiast zwykłej kawy. Rozkręci metabolizm i poprawi odporność
Zaparz zamiast zwykłej kawy. Rozkręci metabolizm i poprawi odporność
Do śledzia dorzucam cytrusy. Wszystkie ciotki niemal błagają o przepis
Do śledzia dorzucam cytrusy. Wszystkie ciotki niemal błagają o przepis
Bez grama mąki pszennej. Ten włoski placek wygryzie nawet omlety
Bez grama mąki pszennej. Ten włoski placek wygryzie nawet omlety
W Niemczech je uwielbiają. W Polsce mało kto zechce spróbować
W Niemczech je uwielbiają. W Polsce mało kto zechce spróbować
Prosty trik najlepszych kucharzy. Makaron już nigdy nie będzie się sklejał
Prosty trik najlepszych kucharzy. Makaron już nigdy nie będzie się sklejał