PrzepisDania główneWrzuciła 500 g sera do miski i wymieszała z jajkiem i mąką. Potem tylko dodała na rozgrzany tłuszcz
Wrzuciła 500 g sera do miski i wymieszała z jajkiem i mąką. Potem tylko dodała na rozgrzany tłuszcz
Frania
03.03.2016 17:35, aktual.: 17.05.2017 15:12
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Naukowcy już dawno udowodnili, że ser uzależnia, więc naprawdę nie mamy po co walczyć, bo i tak przegramy. Dlatego też nie ma potrzeby, aby unikać żółtego sera, który (nie oszukujmy się) jest naprawdę przepyszny. A jeśli do tego jeszcze wyobrazimy sobie, jak się rozciąga na toście albo na zapiekance, to zaczynamy być bardzo głodni, prawda?
Dla wszystkich serożerców mamy bardzo prosty przepis:
Składniki:
- 500 g startej mozzarelli
- 3 łyżki startego parmezanu
- 1 jajko
- 100 g mąki
- 1/2 łyżeczki oregano
- bułka tarta
- olej