PrzepisDania główneWrzuciła 500 g sera do miski i wymieszała z jajkiem i mąką. Potem tylko dodała na rozgrzany tłuszcz

Wrzuciła 500 g sera do miski i wymieszała z jajkiem i mąką. Potem tylko dodała na rozgrzany tłuszcz

Wrzuciła 500 g sera do miski i wymieszała z jajkiem i mąką. Potem tylko dodała na rozgrzany tłuszcz
Frania

03.03.2016 17:35, aktual.: 17.05.2017 15:12

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Naukowcy już dawno udowodnili, że ser uzależnia, więc naprawdę nie mamy po co walczyć, bo i tak przegramy. Dlatego też nie ma potrzeby, aby unikać żółtego sera, który (nie oszukujmy się) jest naprawdę przepyszny. A jeśli do tego jeszcze wyobrazimy sobie, jak się rozciąga na toście albo na zapiekance, to zaczynamy być bardzo głodni, prawda?

Dla wszystkich serożerców mamy bardzo prosty przepis:

Składniki:

- 500 g startej mozzarelli

- 3 łyżki startego parmezanu

- 1 jajko

- 100 g mąki

- 1/2 łyżeczki oregano

- bułka tarta

- olej

Do miski wrzuć ser żółty, parmezan i jajko.

Obraz

Dodaj mąkę i oregano.

Obraz

Należy wyrobić ciasto ręką aż do uzyskania jednolitej masy.

Obraz

Uformuj z ciasta małe kuleczki. Z tych składników powinno Ci wyjść około 40 porcji, jeśli kulki nie będą zbyt duże.

Obraz

Oczywiście nie można zapomnieć o panierce.

Obraz

Do garnka wlej olej (wystarczy tylko kilka centymetrów), a następnie umieszczaj w nim kulki.

Obraz

Jeśli kulki będą miały złoty kolor, możesz je wyciągnąć.

Obraz

Podawaj na gorąco z ketchupem lub innym sosem. Pyszności!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także