Kulki ziemniaczane z mięsnym nadzieniem

Kulki ziemniaczane z mięsnym nadzieniem to nasza najnowsza kombinacja na udany obiad. Po prostu palce lizać, o czym zaraz się przekonasz!

Obrazek
Pyszności

Nasze ziemniaki przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Składniki:

Kulki mięsne

  1. 400 g mielone mięso wołowe
  2. 1 łyżeczka słodka papryka
  3. 1/2 łyżeczki suszony czosnek
  4. 1 łyżeczka suszona cebula
  5. 1/2 łyżeczki kmin rzymski
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Podstawowe składniki

  1. 4-5 szt. ziemniaki
  2. 2 szt. jajka
  3. 1 łyżka sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ziemniaków przy pomocy robota kuchennego. Następnie połącz je z jajkami i solą.

Obrazek

2. W drugiej misce przygotuj mięsną mieszankę, łącząc ze sobą: mięso mielone, sól, pieprz, słodką paprykę, suszony czosnek i cebulę oraz kmin rzymski. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Stwórz małą kulkę z mięsnej mieszanki. Następnie obtocz ją ziemniakami.

Obrazek

4. Smaż każdą kulkę w głębokim oleju przez kilka minut.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby