PrzepisObiadKurczak duszony podany na cebulce

Kurczak duszony podany na cebulce

Kurczak duszony podany na cebulce
Pyszności

29.08.2018 17:00, aktual.: 10.09.2020 10:46

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tym razem postawiliśmy na niecodzienny duet - cebulka i kurczak. Co z tego wyszło? Przekonajcie się sami i obejrzyjcie poniższe nagranie ?

Składniki:

  1. 2-3 szt. filet z kurczaka
  2. 2 szczypty sól z podziałem na pół
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 1 łyżeczka tymianek
  5. 2 łyżki masło
  6. 2 szt. cebula
  7. 1 szkl. bulion
  8. 1/4 szkl. natka pietruszki
  9. 3 plastry ser żółty
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż kurczaka. Dopraw do smaku przy pomocy soli, pieprzu i tymianku. Po kilku minutach odstaw na bok.

Obraz

2. Na tej samej patelni połącz ze sobą masło i cebule. Dopraw do smaku solą i smaż przez chwilę, aż warzywa zmienią kształt i kolor.

Obraz

3. Ponownie umieść na patelni filety z kurczaka. Dodaj bulion i natkę pietruszki. Następnie duś pod przykryciem przez kilka minut.

Obraz

4. Przed podaniem na każdym kurczaku połóż plaster sera i przykryj sosem cebulowym.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także