PrzepisObiadKurczak faszerowany w warkoczu z ciasta francuskiego
Kurczak faszerowany w warkoczu z ciasta francuskiego
Pyszności
20.05.2020 17:00, aktual.: 16.08.2020 16:41
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Kurczak faszerowany w warkoczu z ciasta francuskiego z wiosenną sałatką to gotowy przepis na udany obiad dla całej rodziny. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje 😉
W przygotowaniu farszu do kurczaka pomógł nam blender próżniowy marki Philips.
Składniki:
Kurczak
- 250 g serek ricotta
- 2 szt. jajka
- 1 szkl. świeża bazylia
- 1/2 szkl. ser parmezan starty
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 szt. cukinia starta
- 1 szt. ciasto francuskie
- 2 szt. pierś z kurczaka
- 1 łyżeczka czosnek granulowany
Sałatka
- 200 g mix sałat
- 1 szt. pomidor
- 2 szt. ogórki gruntowe
- 4-5 szt. rzodkiewka
- 4 łyżki oliwa z oliwek
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania: