PrzepisKurczak po meksykańsku z piekarnika

Kurczak po meksykańsku z piekarnika

Kurczak po meksykańsku z jednego garnka. To gotowa receptura na smaczne i szybkie danie, któremu nie oprze się nawet największy niejadek. I pomysł na smaczny obiad dla całej rodziny już jest 😍

Kurczak po meksykańsku z piekarnika
Pyszności

25.06.2020 | aktual.: 10.09.2020 08:31

Składniki:

  1. 2 plastry pierś z kurczaka
  2. 3/4 szkl. kukurydza
  3. 1 łyżeczka kmin rzymski
  4. 1/4 szkl. szczypiorek
  5. ryż opcjonalnie
  6. 3/4 szkl. czerwona fasola
  7. 1/2 szt. czerwona papryka
  8. 1 szkl. mozzarella z podziałem na pół
  9. 1 łyżeczka ziarenka kolendry zmielone
  10. 1 łyżeczka cebula granulowana
  11. 1 szczypta sól
  12. 1 szczypya pieprz
  13. 1/2 łyżeczki czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania mieszanki przypraw. W tym celu połącz: mieloną kolendrę, kmin rzymski, cebulę granulowaną, pieprz, sól i czosnek granulowany. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Dopraw kurczaki wcześniej przygotowaną mieszanką.

Obraz

3. W misce połącz ze sobą: fasolę, paprykę, kukurydzę, szczypiorek i mozzarellę.

Obraz

4. Mieszankę przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż doprawione kurczaki i posyp je dodatkowo żółtym serem. Całość piecz przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie