Kurczakowi jakoś nie potrafimy odmówić, tym bardziej kiedy towarzyszy mu pyszna cukinia. Jeśli macie podobnie, koniecznie sprawdźcie do dziś dla Was przygotowaliśmy.
Pyszności
03.11.2018 | aktual.: 05.11.2018 08:22
Składniki:
2 szt. pierś z kurczaka
1/2 łyżeczka pieprz cytrynowy
1/2 łyżeczka sól
1 szt. ząbek czosnku
3 łyżki oliwa z oliwek
2 szt. cukinia
1 szt. cebula
1/3 szkl. liście bazylii posiekane
1/2 szkl. śmietanka
40 g ser gorgonzola
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą kurczaka, pieprz cytrynowy, sól, ząbek czosnku i oliwę z oliwek.
2. Podziel cukinię na mniejsze kawałki.
3. Podsmaż kawałki kurczaka. Następnie wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
4. W międzyczasie przygotuj cukinię. Połącz ze sobą cebulę, bazylię i cukinię.
5. Po chwili dodaj śmietankę oraz gorgonzolę. Nie zapomnij doprawić również solą.