WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 3. golu Polski

Pyszna pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorkami

Pierś z kurczaka to pyszne i uniwersalne mięso, które można przyrządzać na masę różnych sposobów. Pokazaliśmy już wam wiele z nich i dzisiaj przyszedł czas na kolejny.

Obrazek
Pyszności

W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pyszną pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorkami. To danie jest naprawdę smaczne i jestem pewna, że zasmakuje twojej rodzinie.

Przepis poniżej.

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. sól
  3. pieprz
  4. zioła prowansalskie
  5. 300 g bułka tarta
  6. 300 g mąka
  7. 2 szt. jajka rozbite i rozmieszane
  8. olej
  9. 4 łyżki mozzarella starta
  10. 400 g pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:
1. Każdą pierś z kurczaka z obydwóch stron przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
2. Teraz przystąpimy do panierowania. W tym celu każdą pierś posyp mąką, potem namocz w jajku, a na koniec posyp bułką tartą.
3. Na patelni rozgrzej olej, a następnie włóż na nią piersi z kurczaka. Smaż z każdej strony przez ok. 3 minuty, aż kurczak będzie miał złocisty kolor.
4. Kiedy kurczak będzie miał złocisty kolor, każdą pierś posyp z wierzchu mozzarellą. Następnie na patelnię wrzuć pomidorki koktajlowe. Przypraw wszystko solą i pieprzem, a następnie włóż patelnię do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut.
5. Po 15 minutach wyjmij gotowe danie. Podawaj kurczaka z pomidorkami.
6. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser