PrzepisDania głównePierś z kurczaka w pysznej panierce z rozpływającym się żółtym serem
Pierś z kurczaka w pysznej panierce z rozpływającym się żółtym serem
W tym artykule chciałabym pokazać ci przepis na kurczaka, który robi naprawdę ogromne wrażenie! Będzie to pierś z kurczaka w pysznej panierce z rozpływającym się żółtym serem.
Pyszności
08.11.2016 | aktual.: 01.06.2017 12:40
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Mmm, już na samą myśl o tej potrawie cieknie mi ślinka! Po prostu pyszności...
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 240 g mąka
- 120 g parmezan starty
- 1 łyżka czosnek granulowany
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżka natka pietruszki posiekana
- 2 szt. piersi z kurczaka
- 1 kostka ser żółty pokrojony na mniejsze kawałki
- 2 szt. jajka rozbite i rozmieszane
- olej
Sposób przygotowania:
1. Do miski włóż mąkę, 120 g startego parmezanu, czosnek granulowany, pieprz i 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki. Dobrze wszystko wymieszaj.
2. Każdą pierś z kurczaka pokrój na ok. 3 części. Za pomocą noża w każdym uzyskanym kawałku wykonaj nacięcie, rozszerz je, a następnie włóż po kawałku żółtego sera.
3. Teraz przystąpimy do panierowania. W tym celu każdy kawałek kurczaka posyp najpierw przygotowaną wcześniej mieszanką z mąką, następnie zanurz w jajkach i na koniec ponownie posyp przygotowaną mieszanką.
4. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią kawałki kurczaka. Smaż z każdej strony przez ok. 3 minuty.
5. Kiedy kurczak z obydwóch stron będzie miał złocisto-brązowy kolor, przełóż go z patelni na talerz. Posyp z wierzchu startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
6. Smacznego!