Kurczak z serowym nadzieniem zawinięty w szynkę szwarcwaldzką

Dzisiaj przygotowaliśmy dla Was pyszną propozycję z kurczakiem w roli głównej. Co powiecie na smaczne roladki z serowym nadzieniem i ciekawą "koszulką" w roli głównej?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. pierś z kurczaka
  2. 150 g serek śmietankowy
  3. 40 g ser żółty kostka
  4. 2 łyżki papryczki kolorowe
  5. 2 plastry szynka szwarcwaldzka
  6. rukola do dekoracji
  7. pomidorki koktajlowe do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Przekrój filet z kurczaka na pół i rozbij.

Obrazek

2. Do serka śmietankowego dodaj papryczki i ser w kostce. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Powstały farsz umieść na piersi z kurczaka i zwiń ją w rulon.

Obrazek

4. Następnie owiń ją szynką i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 30 minut.

Obrazek

5. Gotowe roladki możesz podawać m.in. z rukolą i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀