Kurczak z zoodlowanymi warzywami w sosie beszamel

Kurczak z zoodlowanymi warzywami zapiekany w sosie beszamel i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować pyszny obiad dla całej rodziny. Nawet teściowa będzie zachwycona 😉

Obrazek
Pyszności

Warzywa użyte w przepisie nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 1 łyżeczka słodka papryka
  2. 1 łyżeczka czosnek
  3. 1 łyżeczka oregano
  4. 2 szt. filety z kurczaka
  5. 500 ml sos beszamel
  6. 1 łyżka sól
  7. 1/2 szkl. mozzarella
  8. 1 łyżeczka pieprz

Warzywa z patelni

  1. 1 szt. cukinia
  2. 1 szt. cebula
  3. 2 szt. marchewka
  4. 2 łyżki oliwa z oliwek do smażenia
  5. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od zoodlowania marchewki i cebuli.

Obrazek

2. Następnie na rozgrzanej patelni połącz: drobno posiekaną cebulę, zoodlowane warzywa oraz przyprawy - sól, słodką paprykę, czosnek w proszku i suszone oregano.

Obrazek

3. Teraz podziel pierś z kurczaka na pół, po czym rozbij przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem.

Obrazek

4. Na środku każdej piersi umieść mieszankę warzywną z patelni, zwiń w rulon i umieść w naczyniu żaroodpornym.

Obrazek

5. Teraz polej mięso sosem beszamel i posyp mozzarellą. Piecz w piekarniku przez 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
Co oznaczają dziury w grzybach i czy można takie zbierać? Wątpliwości mają nawet doświadczeni grzybiarze
Co oznaczają dziury w grzybach i czy można takie zbierać? Wątpliwości mają nawet doświadczeni grzybiarze
Jesz czosnek jesienią i zimą? Oto jak naprawdę działa na organizm
Jesz czosnek jesienią i zimą? Oto jak naprawdę działa na organizm
Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów
Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów