Kurczakowy chlebek

Szukacie pomysłu na przekąskę, którą można zaserwować podczas spotkania ze znajomymi albo przepisu na pyszną kolację? Już za moment poznacie przepis, który sprawdzi się w obu tych rolach doskonale. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 350 g pierś kurczaka upieczona i poszarpana
  2. 30 g szczypiorek posiekany
  3. 300 ml sos pomidorowy
  4. 200 g mozzarella
  5. 100 g cheddar
  6. 1 szt. spód do pizzy
Sposób przygotowania:

1. Upieczonego i poszarpanego kurczaka wrzuć do miski. Dodaj szczypiorek i sos pomidorowy.

Obrazek

2. Dodaj dwa rodzaje sera. I dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Spód do pizzy podziel na małe kwadraty.

Obrazek

4. Na każdy kwadrat nanieś przygotowany wcześniej farsz i posyp żółtym serem. Następnie ułóż kwadraty w formie do pieczenia.

Obrazek

5. Chlebek polej sosem pomidorowym i posyp mozzarellą.

Obrazek

6. Włóż chlebek do rozgrzanego piekarnika (temp. 160°Celsjusza, 35 minut).

Obrazek

7. I to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser