Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznego łaciatego sernika. Wygląda i smakuje świetnie!
Pyszności
Składniki:
450 g masło miękkie
270 g cukier puder
4 szt. jajka
350 g mąka
40 g kakao
2 łyżeczki proszek do pieczenia
500 g twaróg sernikowy
1 opk. budyń waniliowy
1 łyżeczka skórka z cytryny starta
Sposób przygotowania:
1. Za pomocą miksera ubij 250 g masła wraz z 150 g cukru pudru i 2 jajkami.
2. Następnie dodaj przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i dokładnie wszystko wymieszaj.
3. W osobnej misce dobrze wymieszaj ze sobą 120 g cukru pudru, 2 jajka, 200 g roztopionego masła, twaróg sernikowy, budyń waniliowy i startą skórkę z cytryny.
4. 2/3 czekoladowej masy przełóż do blaszki. Z reszty masy uformuj kulki. Następnie wylej masę sernikową.
5. Na wierzchu poukładaj ulepione wcześniej kulki. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut.
6. Po 30 minutach wyjmij gotowy sernik z piekarnika.