Lasagne z cukinii

Lasagne z cukinii? No pewnie, że się da - i to w jakim stylu. Ślinka cieknie od samego patrzenia. Tego po prostu nie możesz przegapić ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Cukinia

  1. 2 szt. cukinia
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 2-3 szczypty sól
  4. 2-3 szczypty pieprz

Pieczarkowy farsz

  1. 1/2 łyżeczki pieprz
  2. 1/2 szt. cebula
  3. 1 ząbek czosnek
  4. 5-6 szt. pieczarki
  5. 400 ml sos pomidorowy
  6. 1 łyżeczka bazylia
  7. 1 łyżeczka sól

Serwy miks

  1. 180 g ser typu włoski
  2. 1 szt. jajko
  3. 1/2 szkl. mozzarella
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy mandoliny podziel cukinie na cienkie plastry. Następnie polej je delikatnie oliwą z oliwek, po czym dopraw solą i pieprzem. Na koniec wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. Czas na pieczarkową mieszankę. Na rozgrzanej patelni połącz czosnek i cebulę, po czym dodaj: pieczarki, bazylię, pieprz, sól oraz sos pomidorowy.

Obrazek

3. Teraz przygotuj serowy miks. W tym celu połącz w misce: ser typu włoskiego, jajko, mozzarellę, sól i pieprz.

Obrazek

4. Na podpieczonej cukinii ułóż serową mieszankę.

Obrazek

5. Następnie dodaj farsz z pieczarkami i zwiń w rulon.

Obrazek

6. W formie do pieczenia rozprowadź sos pomidorowy. Po czym dodaj rulony z cukinii. Na wierzchu umieść pieczarki w sosie i posyp żółtym serem. Ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 20 minut.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości