Lasagne z cukinii

Lasagne z cukinii? No pewnie, że się da - i to w jakim stylu. Ślinka cieknie od samego patrzenia. Tego po prostu nie możesz przegapić ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Cukinia

  1. 2 szt. cukinia
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 2-3 szczypty sól
  4. 2-3 szczypty pieprz

Pieczarkowy farsz

  1. 1/2 łyżeczki pieprz
  2. 1/2 szt. cebula
  3. 1 ząbek czosnek
  4. 5-6 szt. pieczarki
  5. 400 ml sos pomidorowy
  6. 1 łyżeczka bazylia
  7. 1 łyżeczka sól

Serwy miks

  1. 180 g ser typu włoski
  2. 1 szt. jajko
  3. 1/2 szkl. mozzarella
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy mandoliny podziel cukinie na cienkie plastry. Następnie polej je delikatnie oliwą z oliwek, po czym dopraw solą i pieprzem. Na koniec wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. Czas na pieczarkową mieszankę. Na rozgrzanej patelni połącz czosnek i cebulę, po czym dodaj: pieczarki, bazylię, pieprz, sól oraz sos pomidorowy.

Obrazek

3. Teraz przygotuj serowy miks. W tym celu połącz w misce: ser typu włoskiego, jajko, mozzarellę, sól i pieprz.

Obrazek

4. Na podpieczonej cukinii ułóż serową mieszankę.

Obrazek

5. Następnie dodaj farsz z pieczarkami i zwiń w rulon.

Obrazek

6. W formie do pieczenia rozprowadź sos pomidorowy. Po czym dodaj rulony z cukinii. Na wierzchu umieść pieczarki w sosie i posyp żółtym serem. Ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 20 minut.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo
Kapusta kiszona nie dla każdego. Oto kto nie powinien jej jeść
Kapusta kiszona nie dla każdego. Oto kto nie powinien jej jeść
Tak przechowuj imbir. Inaczej szybko zacznie się marszczyć i pleśnieć
Tak przechowuj imbir. Inaczej szybko zacznie się marszczyć i pleśnieć