Przepis na lasagne z pysznymi pulpetami

Przepis na lasagne może zaskakiwać i oto najlepszy dowód. Tym razem kultowe danie połączyliśmy ze smacznymi pulpetami z mięsa wołowego. W końcu jak szaleć, to na całego ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Pulpety

  1. 800 g mięso wołowe mielone
  2. 1 łyżka suszony czosnek
  3. 1 łyżka słodka papryka
  4. 1 łyżka suszone oregano
  5. 1 łyżka sól
  6. 1 łyżeczka pieprz

Pozostałe składniki

  1. 50 g ser parmezan starty
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 1/2 łyżeczki cukier
  5. 500 ml sos beszamelowy
  6. 1600 g pomidory krojone z ziołami
  7. 12 szt. makaron lasagne surowy
  8. 100 g ser mozzarella starty

Sposób przygotowania:

1. Mięso mielone połącz z suszonym czosnkiem, słodką papryką, oregano, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. W formie rozprowadź sos beszamelowy. Następnie ułóż surowy makaron.

Obrazek

3. Na wierzchu ułóż mini pulpety z wcześniej przygotowanego mięsa mielonego. Po czym przykryj pomidorami z ziołami. Powtórz każdą z warstw zaczynając od makaronu.

Obrazek

4. Na wierzchu posyp mozzarellą i parmezanem. Wstaw do piekarnika na 40 minut (200 stopni Celsjusza) pod przykryciem. Potem usuń folię i piecz jeszcze przez 15-20 minut.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie