PrzepisZupyLeczo z kurczakiem, kukurydzą, papryką oraz cukinią

Leczo z kurczakiem, kukurydzą, papryką oraz cukinią

Dziś przychodzimy do Was z kolejną propozycją na pyszną zupkę, która świetnie sprawdzi się zwłaszcza w długie jesienne wieczory. Pyszne leczo z kurczakiem i warzywami skutecznie Was rozgrzeje i pomoże zapomnieć o brzydkiej pogodzie za oknem.

Leczo z kurczakiem, kukurydzą, papryką oraz cukinią
Pyszności

09.09.2017 | aktual.: 06.11.2017 19:16

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana
  2. 1 szt. filet z kurczaka
  3. 300 g cukinia
  4. 1/4 szkl. białe wino
  5. 1/2 szkl. bulion drobiowy
  6. 4 szt. pomidory
  7. 2 łyżki koncentrat pomidorowy
  8. 1 szczypta sól
  9. 1 szczypta pieprz
  10. 1 łyżeczka kmin rzymski
  11. 1 łyżeczka oregano
  12. 1 łyżeczka papryka słodka
  13. 1/2 łyżeczki ostra papryka
  14. 200 g kukurydza
  15. 1 szt. papryka czerwona
Sposób przygotowania:

1. Posiekaną cebulkę podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka, czosnek oraz przyprawy.

Obraz

2. Kiedy podsmażysz już kurczaka, dodaj pokrojoną paprykę i kukurydzę. Po 2 minutach dodaj cukinię. I ponownie smaż ok. 2 minuty.

Obraz

3. Następnie dolej wino. Kiedy alkohol odparuje, dodaj pomidory.

Obraz

4. Do mieszanki warzyw i kurczaka dodaj bulion rosołowy i koncentrat pomidorowy. Gotuj 10 minut i to wszystko.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie