Lody w formie spaghetti - taką propozycją podania lodów z pewnością zaskoczysz swoich przyjaciół!

Lato...gorąco...wakacje. O czym myślicie? Ja o pysznych lodach, które są idealnym sposobem na ochłodę, a do tego pomogą nam nawodnić organizm. Sposobów podania lodów jest mnóstwo.

Obrazek
Pyszności

Dzisiaj jednak zaproponuję ci lody w formie spaghetti z dodatkiem musu z truskawek i białej czekolady. Wystarczy tylko trochę kreatywności i można zaskoczyć znajomych.

Przepis znajduje się poniżej.

Składniki:

  1. 2-3 gałki lody waniliowe
  2. truskawki
  3. 50 ml woda
  4. 1 tabliczka biała czekolada
  5. zamrożony talerz
  6. puszka, gwóźdź, młotek, słoik lub praska do ziemniaków
Sposób przygotowania:
1. Na początku zajmiemy się przygotowaniem puszki, przez którą będziemy wyciskać lody. W tym celu odetnij górę puszki. W pozostałym wieczku, za pomocą gwoździa i młotka wykonaj równomiernie rozmieszczone dziury. Możesz pominąć ten krok, jeżeli posiadasz praskę do ziemniaków.
2. Do puszki włóż lody waniliowe, a następne przełóż puszkę na zamrożony talerz.
3. Do puszki włóż odcięte wcześniej wieczko i przyduś je słoikiem. W ten sposób na zamrożonym talerzu pojawią się lody w formie spaghetti. Włóż talerz z lodami do zamrażarki na 10 minut.
4. Teraz zajmiemy się przygotowaniem sosu. W tym celu do blendera włóż truskawki i 50 ml wody. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
5. Zetrzyj białą czekoladę na drobnych oczkach.
6. Wyjmij talerz z lodami z zamrażarki. Polej je sosem czekoladowym i posyp startą czekoladą.
7. I gotowe. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem