PrzepisDeseryPomieszała mleko z nutellą, przelała do foremek i zamroziła. To co powstało, powala na kolana!
Pomieszała mleko z nutellą, przelała do foremek i zamroziła. To co powstało, powala na kolana!
Jeżeli nigdy wcześniej nie próbowałeś nutelli, to nawet nie wiesz ile straciłeś! Jej smak jest po prostu wspaniały, a oprócz tego jest bardzo wszechstronna, co oznacza, że można wykorzystać ją do wielu rzeczy. Z odrobiną wyobraźni, przy jej pomocy, można stworzyć naprawdę wykwintne danie!
Ala Krauzowicz
12.05.2016 | aktual.: 17.05.2017 14:56
Nigdy nie zdawałam sobie z tego sprawy, ale można także zrobić z niej pyszne, domowe lody czekoladowe. Wystarczy wymieszać ją z mlekiem i zamrozić.
To bardzo prosty sposób, a efekt jest po prostu powalający. Przepis znajduje się poniżej.
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 2/3 szkalnki nutelli
- pojemnik do lodów
1. Do miski włóż nutellę i wlej mleko. Dokładnie wymieszaj.
2. Przygotowaną miksturę równomiernie przelej do pojemnika na lody.
3. Umieść pojemnik w zamrażarce na 5 godzin. Po tym czasie wyjmij gotowe lody.
Smacznego!