PrzepisObiadŁosoś pieczony pod morelową glazurą

Łosoś pieczony pod morelową glazurą

Łosoś pieczony pod morelową glazurą
Pyszności

16.07.2019 17:00, aktual.: 28.05.2020 11:38

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Dziś mamy dla Ciebie genialny przepis na smaczną rybę. Łosoś pieczony pod morelową glazurą, bo o nim mowa, totalnie zawróci w głowach całej rodzinie ?

Składniki:

  1. 2 szt. filety z łososia
  2. 3 łyżki konfitura z moreli
  3. 1 łyżka musztarda francuska
  4. 1 łyżeczka musztarda dijon
  5. 1/2 szt. limonka sok
  6. 1 łyżka sos sojowy
  7. 1 łyżka świeży imbir starty
  8. 1 szt. ząbek czosnku starty

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: konfiturę morelową, musztardę francuską, musztardę dijon, czosnek, imbir, sok z limonki oraz sos sojowy.

Obraz

2. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.

Obraz

3. W naczyniu żaroodpornym ułóż łososia. Następnie rozprowadź na nim przygotowaną wcześniej mieszankę.

Obraz

4. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza)

Obraz

5. Gotową rybę podawaj z ulubionymi składnikami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także