PrzepisŁosoś w mleczku kokosowym

Łosoś w mleczku kokosowym

Łosoś w mleczku kokosowym
Pyszności

06.04.2021 17:00, aktual.: 27.10.2021 14:38

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Łosoś w mleczku kokosowym ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi to idealna kombinacja smakowa. Co więcej, całe danie przygotujesz na jednej patelni. W szybki, prosty i smaczny sposób 😉

Nasze danie przygotowaliśmy przy pomocy patelni marki Peter Cook z linii Pro Line. Sprzęty tej marki kupisz wyłącznie w sieci sklepów PEPCO.

Składniki:

  1. 500 g filety z łososia
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/3 łyżeczki pieprz
  4. 1 szt. cebula
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1/2 szkl. białe wino
  7. 150 g szpinak
  8. 200 g pomidorki koktajlowe
  9. 250 ml mleczko kokosowe
  10. 1/2 szt. cytryna sok

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż łososia z obu stron, po czym odłóż na bok. Dopraw rybę solą i pieprzem.

Obraz

2. Na tej samej patelni podsmaż cebulę i czosnek.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj pomidorki koktajlowe i białe wino.

Obraz

4. Nie zapomnij również o mleczku kokosowym i świeżym szpinaku.

Obraz

5. Na koniec dodaj wcześniej przygotowanego łososia i sok z cytryny. Całe danie gotuj ok. 5 minut.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz