Łosoś w mleczku kokosowym

Łosoś w mleczku kokosowym ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi to idealna kombinacja smakowa. Co więcej, całe danie przygotujesz na jednej patelni. W szybki, prosty i smaczny sposób 😉

Obrazek
Pyszności

Nasze danie przygotowaliśmy przy pomocy patelni marki Peter Cook z linii Pro Line. Sprzęty tej marki kupisz wyłącznie w sieci sklepów PEPCO.

Składniki:

  1. 500 g filety z łososia
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/3 łyżeczki pieprz
  4. 1 szt. cebula
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1/2 szkl. białe wino
  7. 150 g szpinak
  8. 200 g pomidorki koktajlowe
  9. 250 ml mleczko kokosowe
  10. 1/2 szt. cytryna sok

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż łososia z obu stron, po czym odłóż na bok. Dopraw rybę solą i pieprzem.

Obrazek

2. Na tej samej patelni podsmaż cebulę i czosnek.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj pomidorki koktajlowe i białe wino.

Obrazek

4. Nie zapomnij również o mleczku kokosowym i świeżym szpinaku.

Obrazek

5. Na koniec dodaj wcześniej przygotowanego łososia i sok z cytryny. Całe danie gotuj ok. 5 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Dodaj  jedną saszetkę. Suszone grzyby nie spleśnieją
Dodaj jedną saszetkę. Suszone grzyby nie spleśnieją
Dodaję do ciasta. Naleśniki wychodzą delikatne, mięciutkie i żaden się nie rwie
Dodaję do ciasta. Naleśniki wychodzą delikatne, mięciutkie i żaden się nie rwie
Ta sałatka to bomba żelaza i witamin. Skarb nie tylko dla anemików
Ta sałatka to bomba żelaza i witamin. Skarb nie tylko dla anemików
Potrawa znana z dzieciństwa. O dziwo wzmacnia organizm i dobrze wpływa na jelita
Potrawa znana z dzieciństwa. O dziwo wzmacnia organizm i dobrze wpływa na jelita
Dla Włochów to rarytas. Na widok głównego składnika wielu straci apetyt
Dla Włochów to rarytas. Na widok głównego składnika wielu straci apetyt
Te roladki z tortilli to hit każdego spotkania. Każdy będzie chciał przepis
Te roladki z tortilli to hit każdego spotkania. Każdy będzie chciał przepis
Grzybową robią po chińsku. Tak bogata w smaku, że spadają kapcie
Grzybową robią po chińsku. Tak bogata w smaku, że spadają kapcie
Najlepsza kruszonka do szarlotki. Z nią nie ma mowy, aby deser się nie udał
Najlepsza kruszonka do szarlotki. Z nią nie ma mowy, aby deser się nie udał
Nazywają to morskim kawiorem. Działa odmładzająco i wspiera tarczycę
Nazywają to morskim kawiorem. Działa odmładzająco i wspiera tarczycę
Dla wielu przysmak w dzieciństwie, a dziś zapomniane. Jan Kuroń robi je z 3 składników
Dla wielu przysmak w dzieciństwie, a dziś zapomniane. Jan Kuroń robi je z 3 składników
Mówią, że to Skłodowska wśród ciast. Babciny przepis nie ma sobie równych
Mówią, że to Skłodowska wśród ciast. Babciny przepis nie ma sobie równych
Ze znanego warzywa zrobisz chrupiące placki. Nie potrzebujesz ani ziemniaków, ani cukinii
Ze znanego warzywa zrobisz chrupiące placki. Nie potrzebujesz ani ziemniaków, ani cukinii