Łosoś w mleczku kokosowym

Łosoś w mleczku kokosowym ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi to idealna kombinacja smakowa. Co więcej, całe danie przygotujesz na jednej patelni. W szybki, prosty i smaczny sposób 😉

Obrazek
Pyszności

Nasze danie przygotowaliśmy przy pomocy patelni marki Peter Cook z linii Pro Line. Sprzęty tej marki kupisz wyłącznie w sieci sklepów PEPCO.

Składniki:

  1. 500 g filety z łososia
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/3 łyżeczki pieprz
  4. 1 szt. cebula
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1/2 szkl. białe wino
  7. 150 g szpinak
  8. 200 g pomidorki koktajlowe
  9. 250 ml mleczko kokosowe
  10. 1/2 szt. cytryna sok

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż łososia z obu stron, po czym odłóż na bok. Dopraw rybę solą i pieprzem.

Obrazek

2. Na tej samej patelni podsmaż cebulę i czosnek.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj pomidorki koktajlowe i białe wino.

Obrazek

4. Nie zapomnij również o mleczku kokosowym i świeżym szpinaku.

Obrazek

5. Na koniec dodaj wcześniej przygotowanego łososia i sok z cytryny. Całe danie gotuj ok. 5 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Mięciutkie i elastyczne naleśniki bez grama mąki. Kluczem do sukcesu jest inny składnik
Mięciutkie i elastyczne naleśniki bez grama mąki. Kluczem do sukcesu jest inny składnik
Pizza bez włączania piekarnika. Szybsza niż zamówienie na dowóz
Pizza bez włączania piekarnika. Szybsza niż zamówienie na dowóz
Był kultowym deserem w PRL. Dziś prawie nikt go nie robi, choć przepis jest prosty
Był kultowym deserem w PRL. Dziś prawie nikt go nie robi, choć przepis jest prosty
Okrasa wrzuca na patelnię i wbija jajka. Nawet na wczasach all inclusive nie dają takiej szakszuki
Okrasa wrzuca na patelnię i wbija jajka. Nawet na wczasach all inclusive nie dają takiej szakszuki
Znudziły mi się pierogi ruskie. Odkąd mam ten przepis, robię kapitańskie
Znudziły mi się pierogi ruskie. Odkąd mam ten przepis, robię kapitańskie
Najlepsze ciasto na lato. Rozkoszny po raz kolejny zadbał o szczegóły
Najlepsze ciasto na lato. Rozkoszny po raz kolejny zadbał o szczegóły
Jak kisić ogórki, aby nie były puste w środku? Sprawdź prosty trik
Jak kisić ogórki, aby nie były puste w środku? Sprawdź prosty trik
Nowy słodki trend nad Bałtykiem. Czy wygryzie popularne gofry?
Nowy słodki trend nad Bałtykiem. Czy wygryzie popularne gofry?
Azjaci testują polecany przez Igę Świątek makaron z truskawkami. Ich miny mówią same za siebie
Azjaci testują polecany przez Igę Świątek makaron z truskawkami. Ich miny mówią same za siebie
Podczas smażenia kurczaka pojawia się biała piana. Niewielu wie, co jest powodem
Podczas smażenia kurczaka pojawia się biała piana. Niewielu wie, co jest powodem
Tak wybierzesz najsmaczniejsze pomidory na targu. Wystarczy, że powąchasz je w odpowiednim miejscu
Tak wybierzesz najsmaczniejsze pomidory na targu. Wystarczy, że powąchasz je w odpowiednim miejscu
Wlewam 100 ml do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i bardzo soczyste
Wlewam 100 ml do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i bardzo soczyste