Łosoś w mleczku kokosowym

Łosoś w mleczku kokosowym ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi to idealna kombinacja smakowa. Co więcej, całe danie przygotujesz na jednej patelni. W szybki, prosty i smaczny sposób 😉

Obrazek
Pyszności

Nasze danie przygotowaliśmy przy pomocy patelni marki Peter Cook z linii Pro Line. Sprzęty tej marki kupisz wyłącznie w sieci sklepów PEPCO.

Składniki:

  1. 500 g filety z łososia
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/3 łyżeczki pieprz
  4. 1 szt. cebula
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1/2 szkl. białe wino
  7. 150 g szpinak
  8. 200 g pomidorki koktajlowe
  9. 250 ml mleczko kokosowe
  10. 1/2 szt. cytryna sok

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż łososia z obu stron, po czym odłóż na bok. Dopraw rybę solą i pieprzem.

Obrazek

2. Na tej samej patelni podsmaż cebulę i czosnek.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj pomidorki koktajlowe i białe wino.

Obrazek

4. Nie zapomnij również o mleczku kokosowym i świeżym szpinaku.

Obrazek

5. Na koniec dodaj wcześniej przygotowanego łososia i sok z cytryny. Całe danie gotuj ok. 5 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To najlepsza sałatka andrzejkowa. Tylko nie pomijaj chrupiącego dodatku
To najlepsza sałatka andrzejkowa. Tylko nie pomijaj chrupiącego dodatku
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Co roku na andrzejki robię panierowane kulki serowe. Goście wolą je bardziej niż lanie wosku
Co roku na andrzejki robię panierowane kulki serowe. Goście wolą je bardziej niż lanie wosku
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
Jadłam ją na wigilii u cioci ze Śląska. Barszcz i grzybowa nie mają szans przy tej kremowej zupie
Jadłam ją na wigilii u cioci ze Śląska. Barszcz i grzybowa nie mają szans przy tej kremowej zupie
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀