WAŻNE
TERAZ

Obajtek i Dworczyk bez immunitetów. Jest decyzja PE

Łosoś z piekarnika na patyczkach

Łosoś z piekarnika w naszym wydaniu zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Dlatego też nie możesz przegapić tego przepisu! Na pewno nie pożałujesz ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 400 g filet z łososia
  2. 1 łyżka mak niebieski mielony
  3. 6 szt. suszone pomidory w oleju
  4. 20 g świeży szpinak
  5. 1/3 łyżeczki sól morska
  6. 1/3 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Usuń skórę z łososia.

Obrazek

2. Następnie dopraw rybę solą i pieprzem. Nie zapomnij również posypać jej makiem.

Obrazek

3. Na wierzchu ułóż suszone pomidory oraz świeży szpinak.

Obrazek

4. Zwiń w rulon, po czym dodaj patyczki do szaszłyków (jak na zdjęciu poniżej). Podziel łososia na mniejsze kawałki.

Obrazek

5. Ułóż łososia na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temperatura 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Łososia podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka